به همسایه ام گفتم بارها برای خودت دیوار بکش، اما اقدامی نکرده؛ از طریق قانونی چه کنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۷۶ #73687416

سلام
دیوار من و همسایه ام ۲۰ سال که با هزینه من احداث شده و به همسایه ام گفتم بارها برای خودت دیوار بکش ولی فایده نداره اگه .
والان مستاجرش اومده میگه دیوار من احتمال خرابیش هست و اگر خراب شود مسئولیت با منه.
و همسایه خونه امون به مستاجرش گفته توانایی دیوار ندارم و اگه دوست نداری میتوانی خانه را خالی کنی.

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : فرض سوال مذکور عرض کنمک که بر اساس قانون مدنی مادتین ۱۱۳ و ۱۱۴ چنین اذعان میدارد که مخارج دیوار مشترک برعهده کسانیست که در آن شرکت دارند و در ادامه ن یعنی ماده ۱۱۴ آمده : هیچ یک از شرکا نمیتواند دیگری را اجبار بر بنا وتعمیر دیوار مشترک نماید مگر آنکه دفع ضرر به نحودیگر ممکن نباشد و اما قاطع دعوی در دو ماده یادشده ماده ۱۱۵ است که چنین آمده :در صورتیکه دیوار مشترک خراب شود و احد شریکین (یکی از دو شریک) از تجدید بنا واجازه تصرف در مبنای مشترک امتناع نماید شریک دیگر میتواند در حصه خاص خود تجدید بنای دیوار را کند .
با وصف مواد فوق الاشاره
۱) در صورت خرابی مسئولیت متحمل شریکین خواهد بود و احد از شرکا را نمیتوان مسئول دانست .
۲) شما میتوانید در قسمت خود دیواری بنا کنید و آنرا به اشتراک نگذارید
۳) در صورت قبول هزینه از طرف دیگر وپرداخت سهم الشراکه در خرید مصالح و هزینه های آن میتوانید مجددا ایشان را در دیوار شریک نمایید ودرصورت عدم تمایل میتوانید از پذیرش ایشان بعنوان شریک خودداری کنید .
و اما از نظر قانون موجر و مستاجر : چنانچه در ارکان خانه تعمیری لازم باشد که موجر از انجام آن خودداری نماید مستاجر میتواند هزینه را پرداخت و از اجاره بها کسر نماید ..
ولو بدون اذن موجر این امر صورت گیرد .
لطیفه کلام " میتوانید با مستاجر در تجدید دیوار مشترک یا دیوار جدا توافق کنید که سهم موجر را مستاجر بپردازد و لازمه آن وجود اجاره بهاست که از اجاره بها کسرنماید

شما میتوانید با ارسال اظهارنامه ای برای همسایه به صورت مکتوب و قانونی از ایشان درخواست احداث دیوار نمایید چنانچه اظهارنامه بی پاسخ ماند به جهت دفع ضرر احتمالی برای دیگران، باهزینه شخصی دیوار احداث سپس هزینه را به استناد فاکتور و اظهارنامه ای که اشاره شد از وی مطالبه قانونی کنید