ارثیه مادر بعد مرگ با داشتن دو فرزند یک دختر و یک پسر به دایی فرزندان هم تعلق می گیرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۴ #73448004

با سلام
آیا صحت دارد که ارثیه مادر بعد مرگ با داشتن دو فرزند یک دختر و یک پسر (به دایی فرزندان هم تعلق می گیرد؟)

مشاوره حقوقی ارث
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام خیر به طبقه اول میرسد .

سلام
با توجه به زنده بودن طبقه ها و درجه های اول
درجه های بعدی از ارث سهمی نمیبرند

خیر. در صورت وجود هر طبقه به طبقه بعدی ارث نمی رسد. اگر حتی یک نفر از طبقه‌ی اول وجود داشته باشد، هیچ ارثی به طبقات دیگر نمی‌رسد و اگر وارثی در طبقه یک وجود نداشت، باید به سراغ طبقه‌ی دوم رفت و تنها در صورتی که هیچ وارثی در طبقه‌ی اول و دوم پیدا نشود، نوبت به وراث طبقه‌ی سوم خواهد رسید

با سلام
خیر
در صورت داشتن طبقه اول ، ارث به طبقات بعدی نخواهد رسید

سلام خیر. در صورت وجود هر طبقه به طبقه بعدی ارث نمی رسد. ولی پدربزرگ و مادربزرگ اگر در قید حیات باشند راست میبرند

با سلام. خیر برادر متوفی با وجود فرزندان ارث نمی‌برند.
خویشاوندان نسبی هر فرد مطابق یک قاعده‌ی کلی در قانون به سه طبقه تقسیم می‌شوند که این سه طبقه، به ترتیب نزدیک‌تر بودن به فرد متوفی مرتب شده‌اند. این طبقات مطابق ماده ۸۶۲ قانون مدنی عبارت‌اند از:

۱. پدر، مادر، فرزندان (و نوه‌های فرد، در جایی که همه‌ی فرزندان وی فوت کرده باشند)
۲. پدربزرگ، مادربزرگ، برادران و خواهران (و فرزندان برادران یا خواهران در جایی که خود برادران یا خواهران وی همگی فوت کرده باشند)
۳. عموها، عمه‌ها، دایی‌ها، خاله‌ها (و فرزندان آن‌ها در جایی که فرد، همه‌ی افراد نام برده در این طبقه را از دست داده باشد)

به این دو نکته توجه داشته باشید که:

اولا اگر حتی یک نفر از طبقه‌ی اول وجود داشته باشد، هیچ ارثی به طبقات دیگر نمی‌رسد و هم‌چنین، اگر وارثی در طبقه یک وجود نداشت، باید به سراغ طبقه‌ی دوم برویم و تنها در صورتی که هیچ وارثی در طبقه‌ی اول و دوم پیدا نشود، نوبت به وراث طبقه‌ی سوم می‌رسد