مجازات جعل چک چیست؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۵۵ #73322253

سلام چکی ۷ سال قبل در وجه شخصی صادر و قبل از سررسید بصورت دستی پول ایشان را پرداخت و چک را گرفتم و همان چک را به علت اتمام دسته چک برای شخص دیگری فقط پشت نویسی کردم به اینصورت { مبلغ.... در تاریخ .... صحیح میباشد و امضا } شخص در این مدت ۷سال هیچ اقدامی نکرد و حدود ۲ ماه قبل چک بنده را به شخص دیگری واگذار کرده و از بنده شکایت شد توسط شخص دوم در جلسه اول متوجه جعل چک نشدم و بعد از ۶ روز از جلسه اول که کپی چک را بررسی کردم دیدم پشت و روی چکم از قبیل ( مبلغ به عدد و حروف و تاریخ به عدد و حروف و در وجه را حامل زدند در روی چک) و (همینطور پشت چک پشت نویسی شده و مبلغ دلخواه خود را نوشتند و تاریخ زدند بصورت کامل ) و پشت نویسی بنده را فقط مبلغش را پاک کردند و همگی این جعل ها با خط دیگری رخ داده حال بنده بعد از ۶ روز از جلسه اول به قاضی پرونده توضیح دادم الان حدود ۲۰ روز است از جلسه اول گذشته و شاکی نه در جلسه توقیف اموالش آمده بود و نه در جلسه اول و قاضی الان حدود ۲۰ روز است بدون هیچ تصمیمی پرونده را زیر دستش نگه داشته چه حکمی صادر میشود در ضمن بنده چک را به عنوان ضمانت دادم ولی مدرک خوبی برای اینکه اثبات کنم ضمانتی بوده ندارم البته خود شاکی در دادخواست خود نوشته از من چکی بصورت( تضامنی) طلبکاره ممنون.

مشاوره حقوقی جعل
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ماده ۵۳۶ قانون مجازات اسلامی
هر کس در اسناد یا نوشته‌های غیر رسمی جعل یا تزویر کند یا با علم به جعل و تزویر آنها را مورد استفاده قرار دهد علاوه بر جبران‌ خسارت وارده به حبس از شش ماه تا دو سال یا به سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد