فروشنده به دلیل عدم پرداخت باقیمانده مبلغ از سوی من شکایت کرده است و تقاضای فسخ و یا منوط به پرداخت قیمت روز بازار کردند؛ تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۷۷ #73293563

سلام
در قولنامه بین خریدار و فروشنده اگر بعضی از حقوق طرفین با وجود مدارک، در قولنامه سهوا یا عمدا از طرف املاک نوشته نشده باشد از طریق مراجع قضایی می توان مبایعنه نامه را باطل یا بازنگری کرد و حق به طرفین بازگرداننده شود

بنده از یک فروشنده که املاک دار بود ملکی خریدم داخل خانه مستاجیر بود، در حین معامله به فروشنده گفتم مبلغ رهن مستاجیر را از قیمت کل کم کن یا خانه را از مستاجیر تخلیه کن به من تحویل دهید. متاسفانه هیچ کدام از این کار ( نه رهن را کم کردند نه مستاجیر تخلیه کردند) انجام نشد. بعد از اسرارهای فروشنده (املاک دار) مبایعنه نامه را خودش تنظیم کرد و من هم امضا کردم، بعد از چند روز متوجه شدم هیچ کدام از این کارها انجام نشده است. و هر چی به فروشنده گفتم بابا این مبلغ را کم کن یا خونه رو تخلیه کن به من تحویل بده ، زیر بار نرفت میگه امضا کردی تموم شد.
من با شرایطی عرض کردم می توانم حقم را بگیرم یا حق با فروشنده است لطفا راهنمایی کنید.
توضیحات
۱ . در تاریخ ۹۸/۱۲/۲۴ معامله انجام شده تا حالا از طریق کدخدا منشی مشکل انجام نشده است
۲ . زمان قرار داد مستاجیر تا تاریخ ۹۹/۲/۳۰ بود از اون تاریخ به بعد قرارداد مستاجیر را تمدید کردند
۳. اول معامله بعد از اینکه قیمت را تموم کردیم ۶۵ درصد از قیمت کل را پرداخت کردم مابقی قرار شد در تاریخ ۹۹/۲/۵ پرداخت کنم ولی همانطور که در متن بالا اشاره کردم بعدا که متوجه شدم هیچ کدام از این حقوق را ( نه رهن راکم کردند نه مستاجیر تخلیه کردند) رعایت نکردند و در مبایعنه نامه نوشته نشده بود. از پرداخت باقیمانده مبلغ خوداری کردم.

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در موضوع مورد اشاره:
اولا - موجبی برای ابطال معامله و بیع نامه وجود نداشته و جای نگرانی در این خصوص وجود ندارد .
ثانیا- کسر مبلغ رهن از ثمن کلی معامله نیازی به ذکر در بیع نامه نداشته و شما میتوانید پس از تسویه حساب با مستاجر و تخلیه ملک ، برای دریافت مبلغ مذکور به طرفیت مالک قبلی (فروشنده) طرح دعوی نمایید .
ثالثا- متاسفانه در مورد عدم پرداخت الباقی ثمن در تاریخ مقرر اشتباه بزرگی مرتکب شده اید . اگر در بیع نامه برای تاخیر در پرداخت الباقی وجه و تسویه حساب با فروشنده حق فسخ در نظر گرفته شده باشد ، فروشنده میتواند دعوی فسخ معامله را مطرح کند .

حق و حقوق فروشنده و خریدار ملک دقیقا آن چیزی است که در قرارداد فروش ذکر شده است در مورد تمدید قرارداد با مستاجر با ارسال اظهارنامه به فروشنده اولیه ملک که به عنوان موجر در قرارداد اجاره بوده مبنی بر اینکه وجه رهن مستاجر را در مهلت ده روز پرداخت نماید اقدام نمایید در صورت عدم پرداخت چنانچه شما وجه رهن را پرداخت نمایید می توان مبلغ رهن را از باقیمانده ثمن معامله کسر کرد.