نحوه جبران خسارت ناشی از عدم رعایت قانون توسط سازمان تامین اجتماعی به چه شکل میباشد؟شکایت کیفری کنم یا حقوقی؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۶۴ #73124426

من یک شرکت خدمات مهندسی صنعتی دارم که در زمینه طراحی محصولات مشاوره می دهد. تنها فرد شاغل در این شرکت خودم هستم که مدیر عامل هم هستم. قراردادهای من با صنایع که عمدتا دولتی هستند به صورت پیمانکاری است و تمام کار را هم خودم به تنهایی و بدون استفاده از نیروی کار دیگر، انجام می دهم ولی وقتی برای گرفتن مفاصا حساب بیمه مراجعه می کنم سازمان تامین اجتماعی به استناد ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی ۱۶.۷ درصد مبلغ هر قرارداد را بابت صدور مفاصا حساب به عنوان حق بیمه کارکنان موجود در قرار داد مطالبه می کند و هرچه اسناد و مدارک ارایه می دهم که من به تنهایی این قرارداد را به انجام رساندم و از هیچ نیروی تابع قانون تامین اجتماعی استفاده نکرده ام، فایده ای ندارد. حتی نامه کارفرما را هم که حرفهای من را تایید می کند به ایشان ارایه می دهم ولی بی فایده است. با وجود این که طبق رای وحدت رویه شماره ۵۸ - ۲۵/۵/۷۶ دیوان عدالت اداری قراردادی های پیمانکاری یکنفره مشمول ماده ۳۸ نمی شوند و گرفتن این وجه غیر قانونی است ولی بازهم فرقی نمی کند به این رفتار غیر قانونی خود ادامه می دهند.حتی خودم را هم نمی گذارند از این پول بیمه کنم می گویند تو مدیر عامل هستی و تابع قانون بیمه اجباری نیستی. نمی دانم این پولی که مطالبه می کنند حق بیمه کیست؟!! حال می خواهم برای جبران ضرر و زیان خود بر اساس مدارک موجود از کارشناسان شعبه مربوطه تامین اجتماعی بر اساس ماده ۱۱ قانون مسئولیت مدنی شکایت کرده و مطالبه ضررو زیان نمایم. آیا این کار عملی است یا باید روش دیگری را طی نمایم. و آیا می توانم شکایت کیفری کنم یا فقط می توانم شکایت حقوقی کنم؟ لطفا راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با توجه به رای صادره از سوی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری و ابطال بخشنامه ۱۰۸ درآمد ، و اینکه حکم مقرر در ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی ناظر به پیمانکارانی است که در اجرای قرارداد پیمانکاری از وجود کارگر استفاده می کنند ، بنابر این ادعای سازمان تامین اجتماعی در خصوص شرکت شما که فاقد کارگر بوده است از وجاهت قانونی برخوردار نمی باشد.
مع الوصف شما باید اعتراض خود را در مراجع بدوی و تجدید نظر حل اختلاف تامین اجتماعی مطرح نمائید و در صورتیکه آراء صادره بر خلاف نظر دیوان صادر گردند ، می توانید ابطال آراء صادره را از دیوان عدالت اداری درخواست نمائید.