قیم‌ بعد از فوت پدر و پدربزرگ چه کسی است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۰,۷۹۵ #72945657

سلام خسته نباشید اگه فرزندی دختر پدرش فوت شده باشه و پدربزرگ پدری هم فوت شده باشه و مادر ازدواج نکرده باشه الان قیم فرزند مادر هست؟ و از کجا باید مطمئن شد؟ اگه دختر به سن بیست رسیده باشد باز هم مادر باید برای ازدواج رضایت دهد یا نیازی نیست؟

مشاوره حقوقی قیومیت فرزند
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
برای قیم بودن بایستی ار طریق دایره سرپرستی دادسرا قیم نامه برای قیم صادر شده باشد
قیم میتواند تا سن قانونی شخص برای ایشان قیمومیت نماید
بعد از سن ۱۸ سالگی شخص خود میتواند تمامی امورات را در دست بگیرد
اگر پدر یا جد پدری نباشد نیازی به اذن مادر نیست هر چند شرع و اخلاق ایجاب میکند رضایت مادر نیز جلب گردد

سلام
پدر در حضانت فرزند خود اولویت دارد و پس از مرگ پدر حق حضانت به مادر داده می شود و هیچ کس نمی تواند این حق را از وی بگیرد مگر آنکه در دادگاه صالح عدم صلاحیت مادر اثبات شود
قیم کسی است که بیشترامور مالی فرزند را بر عهده دارد
فرد قیم می‌تواند در اموال منقول تحت قیمومیت دخل و تصرف داشته باشد، ولی نسبت به اموال غیر منقول باید با اجازه دادستان در آن دخل و تصرف کند،

یا نیازی نیست؟ نیاز به اجازه ندارید. نه قانونا ونه شرعا، چون پدر وپدر بزرگ فوت کرده اند