تغییر نام به دلیل تغییر دین امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵,۷۹۳ #72741019

پس از مطالعه و مقایسه قرآن، انجیل و تورات، شخصن به این نتیجه رسیدم که از اسلام به مسیحیت تغییر دین دادم. چون نام فعلی ام با فرهنگ عربی و اسلامی همخوانی دارد، قصد دارم نام خویش را تغییر دهم تا با دین مسیحیت همخوانی داشته باشد. اکنون ۳ سوال دارم:
۱. به طور کلی پروسه تغییر نام چگونه است؟ شخصی می توان انجامش داد یا باید وکیل گرفت و دادگاه رفت و ...؟
۲. آیا پس از تغییر نام از هر مدرک شناسایی و مدرک دانشگاه و ... باید یکی دیگر با نام جدید تهیه کنم؟ شهر به شهر (مدارک دانشگاهی را در شهرهای مختلف گرفته ام نه در یک دانشگاه) باید بگردم و مدارک دانشگاهی مجدد را تقاضا کنم؟ از هر مدرکی باید یک مورد دیگر تهیه کنم؟
۳. با توجه به اینکه دین را در کارت ملی و شناسنامه نمی نویسند آیا مهم است تغییر دین را به ثبت احوال اعلام کنم یا زیاد چیز مهمی هم نیست؟ به طور کلی نوع دین در مدارک شناسایی افراد مهم است؟
با تشکر از پاسخگویی شما

مشاوره حقوقی تغییر نام و نام خانوادگی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و درود.
دوست عزیز، ابتدا باید به عرض برسانم مطابق قانون شرع کسی که پدر یا مادر یا والدینش، هنگام انعقاد نطفه وی مسلمان بوده اند و او بعد از بلوغ، آیین اسلام را پذیرفته و سپس به کفر روی آورده است، اصطلاحا مرتد فطری خطاب می شود.

مرتد فطری مرد، علاوه بر برخی از احکام مدنی- مانند فسخ پیمان نکاح و جدایی از همسر بدون نیاز به طلاق و تقسیم اموال بین ورثه- به اعدام محکوم است.

لذا توصیه می کنم از بیان این مطلب در جمع و نزد عموم خودداری فرمایید.

همچنین پاسخ سوال شما در باب تغییر نام به دلیل مذکور، منفی بوده و تغییر نام امکان پذیر نمی باشد.

با آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما.

سلام
در ارتباط با اینکه نام فعلی شما چه می باشد چیزی مطرح ننموده اید اما علی الاصول در صورتی که فراوانی نام دوم بیشتر از نام اول باشد امکان تغییر آن وجود دارد نیازی به علت تغییر به ثبت احوال نیز نمی‌باشد.

با سلام
عزیز شما به هیچ عنوان اینکار رو نکنید و مطرح نکنید
چون قانونا شما مرتد از دین میشوی و حکم اعدام دارد

باتوجه به تغییردین شما تغییر اسم ازاسلام به مسیح میسور نیست

در درجه اول این نکته حائز اهمیت است که تغییر دین از اسلام به ادیان دیگر حکم ارتداد خواهد بود ومجازاتش اعدام است لذا طبق قانون جمهوری اسلامی این کار امکان پذیر نمی باشد