این کار کارفرما مصداق جرم خیانت در امانت است یا خیر؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۰۲۴ #72388417

سلام عرض میکنم استاد
وقتتون بخیر
جسارتا ۱ سوال داشتم خدمتتون
اگر فردی کارمند شرکتی باشه و یک فقره سفته بابت حسن انجام کار به کارفرما بعنوان امانت بده و پس از چند ماه بخاطر اختلاف با کارفرما اخراج بشه و بابت استرداد سفته اظهار نامه ای برای کارفرما ارسال کنه ولیکن کارفرما ترتیب اثر نده و حتی آقای کارفرما چند ماه پس از اخراج کارمند مذکور سفته رو تاریخ بزنه و تاریخ سفته هم بعد از اخراج باشه و حکم صادره از شورای حل اختلاف بر بی حقی خواهان (کارفرما ) صادر بشه.
این اعمال کارفرما مصداق جرم خیانت در امانت است یا خیر؟
چون هم اقدام به استعمال سفته که بابت حسن انجام کار بوده کرده، هم تصاحب کرده؟
شکایتی به استناد موارد فوق شد که دادیاری منع تعقیب به نفع خواهان صادر کرد.
چگونه اعتراض کنیم که مشتکی عنه محکوم بشه و فرار نکنه از جرمی که مرتکب شده است؟
پوزش از اینکه مصدع اوقات شریفتون شدم

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وقتی سفته بابت حسن انجام کار بوده لذا خیانت درامانت منتفی است

سلام
سفته بابت حسن انجام کار بوده و با اظهار نامه شما وصف امانی بخود گرفته حال کارفرما بواقع چک را تصاحب و با برگه کردنش و شکایت حقوقی به نوعی سونیت عام و خاص داشته لذا ارکان بزه خیانت در امانت واضح است

بله جرم خیانت در امانت محرز است و بایستی شکایت نمایید

با سلام
با توجه به اینکه سفته تسلیمی بابت ضمانت حسن
اجرای کار بوده وبعد از اخراج ودرصورت عدم بروز خسارت به کارفرما نامبرده مکلف بوده سفته را به شما استرداد کند که با ارسال اظهارنامه این مهم نیز به ایشان ابلاغ گردیده است لذا عدم تسلیم بعدی سفته ماهیت ضمانت را به امانت تبدیل نموده وبراساس رویه حاکم در محاکم فلسفه وجود مال یا سند امانی در این گونه موارد و بر اساس عرف استرداد آن است نه تملیک آن و سایر امارات و قرائن موجود در پرونده وقوع جرم محرز بوده و
عدم استرداد سفته امانی کارگر بعد از پایان قرارداد کار و به اجرا گذاشتن آن‌ها توسط کارفرما، مصداق خیانت در امانت است ولذا در مهلت مقرر قانونی میتوانید از قرار نهایی صادره اعتراض تا در دادگاه صالحه رسیدگی مجدد گردد