از نظر قواعد ملکی منظور از عرصه و اعیانی ۱.۵ دانگ از شش دانگ .۱.۵ دانگ از عرصه و ۱.۵ دانگ از اعیانی ملک مورد معامله است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۹۷ #72292589

سلام. در خصوص شکایت حقوقی با موضوعیت. درخواست پرداخت ثمن عرصه یک ونیم دانگ از شش دانگ .دادگاه بدوی. حکم بر رد دعوی را صادر نموده است. با این استدلال که موضوع مورد معامله عرصه و اعیان یک و نیم دانگ از شش دانگ بوده است. به مساحت ۲۰۰ متر و به ثمن مشخص برای هر متر مربع ان. دادگاه تجدید نظر حکم را تائید کرده است. سوال اول: ایا از نظر قواعد ملکی .منظور از عرصه و اعیانی ۱.۵ دانگ از شش دانگ .۱.۵ دانگ از عرصه و ۱.۵ دانگ از اعیانی ملک مورد معامله است؟ سوال دوم؟با احتساب این مهم که مورد معامله . ملک مسکونی بوده و نه زمین مسکونی. همچنین توضیحات در خصوص اجزا اعیانی و توابع عرصه در مبایعه نامه داده شده است. لکن اعیانی فاقد سند تک برگ بوده. لهذا ایا در محاسبه مساحت عرصه و اعیانی چنین قراردادی که ۲۰۰ متر مربع مساحت عرصه .طبق سند رسمی و ۲۴۶ متر مربع اعیانی (زیربنا) طبق گواهی شهرداری. در این شرایط مساحت ۱.۵ دانگ از شش دانگ .چگونه محاسبه می گردد. با تشکر از حضرتعالی

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
۱/۵دانگ از کل زمین ملک و ۱/۵ دانگ از سرپوشیده همان ملک یعنی یک چهارم کل ملک
موفق باشید

سلام
۱/۵دانگ از کل زمین ملک و ۱/۵ دانگ از سرپوشیده همان ملک یعنی یک چهارم کل ملک
موفق باشید