آیا دادخواست مطالبه مهریه و نفقه و استرداد جهیزیه را می توانم همزمان به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه دادرسی بدهم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۳۲۵ #72169619

من (زوجه باکره) از طریق دادگاه می خوام مهریه اجرا بگذارم و درخواست نفقه (گذشته و جاری) بدهم
با توجه به عدم توانایی بنده در پرداخت هزینه دادرسی و شهادت شهود، آیا امکان پذیر هست که همه دادخواست ها (مهریه، نفقه، تامین خواسته و استرداد جهیزیه و اعسار از پرداخت هزینه دادرسی) بصورت یکجا به دادگاه تقدیم شود؟یا اول باید به اعسار از پرداخت هزینه دادرسی رسیدگی شود و بعد دادخواست های دیگر بنده رسیدگی می شود؟
چون ممکن است که زوج اموالشون رو طی این مدت انتقال بدهد.

مشاوره حقوقی مهریه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود رفاوان
این موارد را بایستی بصورت جداگانه مطرح نمایید و بایت آنها اعسار از پرداخت هزینه دادرسی دهید .

هر کدام از دعاوی مهریه و نفقه و استرداد جهیزیه باید طی دادخواست جداگانه تقدیم دادگاه شود و به اعسار از هزینه دادرسی مربوط به مهریه و نفقه قبل از رسیدگی به اصل دعوا رسیدگی می شود. در خصوص انتقال اموال نیز باید عرض شود طبق رای وحدت رویه شماره 774 مصوب 98/1/20 تا زمانی که رای قطعی محکومیت زوج صادر نشده است ایشان می تواند اموال خود را انتقال دهد و این امر فرار از دین محسوب نخواهد شد ولیکن می توانید برای تامین خواسته توقیف قبل از ابلاغ بگیرید تا امکان انتقال اموال وجود نداشته باشد.

سلام طرح همه دادخواست ها در یک خواسته منع قانونی ندارد . اما در رویه نمی پذیرند . ضمن اینکه در هر حال باید هزینه دادرسی پرداخت شود . در نظر داشته باشید برای مهریه ابتدا باید از اجرای ثبت اقدام کنید نه دادگاه . می توانید قرار تامین خواسته بگیرید و اموال زوج را توقییف کنید .