تقسیم ارث قبل از فوت میتونه باعث شکایت وراث بشه؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۳۴ #71983162

مادر میخواد در زمان حیاتش نصف دارایی خودشو به نام من کنه تا بین خواهرارم تقسیم کنم و نصف دیگه رو بذاره برای برادرام چون از تقسیم یک دوم سهم پسر میشه سهم دختر خوشش نمیاد و میخواد اموالش مساوی تقسیم بشه بین دختر و پسراش
به نمایندگی از همه دختراش نصف اموالشو بنامم میکنه تا بعد از فوتشون من بین خواهرام تقسیم کنم
خواهرام با این موضوع مشکلی ندارن اما برادرام خبر ندارن از این تصمیم مادرم
حالا آیا این کار مادرم موجب میشه که بعد از فوت مادرم برادرام ازم شکایت کنن که مادر رو گول زدم و نصف اموالشو بنام خودم کردمو ازم شکایت کنن؟؟؟

مشاوره حقوقی ارث
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام ایشان تا زمانی که در قید حیات هستند هرتصمیمی در تقسیم اموال خود میتوانند انجام داده و مالکیت راانتقال دهند البته این انتقال باید بصورت رسمی باشد

با سلام وقت شما بخیر
هر انسان زنده اختیار کامل دارد که اموال خود رابه نام هر کسی منتقل نماید.با این توضیح مادر شما به دلیل نگرانی از برخورد برادرانتان به قصد انتقال به خواهران از طریق شما نماید شما نیز صادقانه باید خیانت در امانت نکنید تا حق به حقدار برسد و برادران شما هم حق اعتراض ندارند هرچند که قطعا کدورتهایی ایجاد خواهد شد با مهارت شرایط را کنترل نمایید .موفق باشید

اگر در زمان حیات منتقل کند منع قانونی وجود ندارد و بحث تقسیم ارث در زمان حیات موضوعیت ندارد لیکن اگر در قالب وصیت باشد تا ثلث اموال نافذ است و مازاد بر ثلث نیاز به تنفیذ وراث دارد.

قبل از فوت ارثی وجود ندارد تا برای وراث حقی ایجاد شود . در فرض سئوال شما ، مادرتان قصد دارد اموالش را بنا به قاعده و لوازم مالکیت به کسی دیگر منتقل کند . این امر نه خلاف قانون است نه به کسی ارتباط پیدا میکند که بعدها بخواهد مدعی شده و شکایت نماید .

با سلام هر شخصی در زمان حیات به شرط شرایط صحت سلامت عقلی و ادراکی و اراده سالم هر تصمیمی برای اموال خود میتواند بگیرد و نافذ است لکن اگر در قالب وصیت باشد یک سوم ان نافذ و مابقی با قبول وراث نافذ میشود لذا میتواند در زمان حیات هر تصرفی در مالکیت خود داشته باشد