آیا اجرت المثل ایام تصرف به شریک ملک مشاع تعلق میگیره؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۸۵۶ #71697215

شخص الف و شخص ب در ملکی کشاورزی شریک هستن به نسبت مساوی، شخص الف از کشت و زرع شریک جلوگیری میکند و خود نیز در آن ملک کاری انجام نمیدهد و زمین را کشت نمیکند و شخص ب متحمل ضرر مالی گشته چون تنها منبع درآمد وی همین ملک است،قبلا شخص ب برای شریک خود اظهارنامه ارسال کرده است و حال کار به دادگاه رسیده.

آیا شخص ب مستحق دریافت اجرت المثل ایام تصرف نیست؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
می توانید درخواست افراز یا فروش مال مشاع را نمایید چون مادامی که شریک دیگر به تصرف در مال مشاع رضایت ندهد نمی توانید کشاورزی نمایید

بله میتواند

وقتی اجرت المثل به شما تعلق میگیرد که شریک ملک مشاع را تصرف کرده باشد. در مورد مطروحه، شریک مانع تصرف شما شده است.
طبق ماده ۳۰ قانون مدنی هر مالکی حق همه گونه دخل و تصرف در مالکیت خویش را دارد این اصل که از نتایج مالکیت است در مورد مال مشاع قابل اجرا نیست. در مال مشاع هر ذره ای از ذرات مال متعلق به کلیه شرکا است بنابراین تصرف هر یک از شرکا در هر جزئی از مال مشارع موجب تصرف در مال غیر است و تصرف در مال غیر بدون اذن مالک جایز نیست بنابراین هرگونه تصرفی در مال مشاع باید با موافقت کلیه شرکا باشد.

سلام خیر .چرا که تصرف هر شریک در ملک مشاعی منوط به اجازه همه شرکامی باشد. هر شریک فقط حق دارد درخواست افراز ملک یا در صورت عدم امکان افراز درخواست فروش آن را از دادگاه بخواهد .