امکان و نحوه طرح دعوی بابت ازدواج تحمیل شده فامیلی

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۹۳ #71613384

با درود و سلام و عرض ادب خدمت شما عزیزان.
آیا کلا میشه برای ازدواج تحمیل شده به شخص(ازدواج فامیلی) در دادگاه دادخواست ارائه کرد با داشتن شاهد بر این ادعا که مجبور به این ازدواج شده است؟ لطفا راهنمایی کنید. ممنون از شما.

مشاوره حقوقی خانواده
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اثبات موضوع با ارائه دلایل امکانپذیر است.

در صورت وقوع اکراه میتوانید نکاح را فسخ نمایید.

با سلام
طبق ماده ۱۰۷۰ قانون مدنی : رضای زوجین شرط نفوذ عقد است و هرگاه مکره بعد از زوال کره، عقد را اجازه کند نافذ است مگر این که اکراه به درجه‌ای بوده که عاقد فاقد قصد باشد.

این موضوع امکان پذیر اما مشکل است.

با درود ، اثبات چنین ادعایی در خصوص انعقاد عقد ازدواج دائم کمی سخت بنظر می رسد.
ولی باستناد دلایل و مدارک مستند قانونی و شهادت شهود و سایر قرائن بتوان اکراه و اجبار طرفین عقد یا یکی از زوجین را در دادگاه ثابت کرد که قصد و رضای شخص در انشای عقد(که رکن رکین صحت عقد است)را کاملا از بین ببرد, میشود تقاضای تایید اعلان بطلان عقد نکاح را از دادگاه خانواده نمود

با سلام
بله،باوجود شاهددر امر ازدواج اجباری میتوانید،درخواست ابطال دهید

سلام، از نظر تئوری بله فقط باید بین اضطرار و اکره و اجبار تفاوت قائل شد...مثلا اگه کسی راضی به ازدواج با مردی نیست ولی به دلیل بدهکاری پدرش با اون فرد ازدواج می کنه یا برای این که مادرش ناراحت نشه با بستگان مادر ازدواج می کنه یا دلایلی مانند این ، اینها دلیل بطلان نمیشه، باید اکراه موثر در قصد باشه و انگار فرد فاقد اراده بوده باشد.در این صورت اخیر اساسا ازدواج باطله و نیازی به فسخ یا طلاق نیست.(دادخواست اعلام بطلان ازدواج)