اگه قسط نده‌ ‌ ضامن ها رو که اون آورده، می‌تونه ازم شکایت کنه؟ ‌

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۵۰ #71563811

سلام من وام ازدواج خودمو فروختم به یکی . اون خودش ضامن آورد و وام رو گرفت‌. من ازش تعهد محضری گرفتم .. خواستم ببینم اگه قسط نده‌ ‌ ضامن ها که اون آورده. ‌ می‌تونه ازم شکایت کنه ‌

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ضمن عرض سلام و ادب
باید دید که در تعهدنامه رسمی تان چه مواردی درج شده.
اگر مسولیت پرداختها به ایشان محول شده باشد، نهایتا ایشان مدیون اصلی هستند اما اگر دربانک کماکان نام شما بعنوان وام گیرنده باشد،درمقابل بانک،شما و سپس ضامنین تان مسول پرداختید. ودرصورت عدم پرداخت از جانب ایشان ،و سپس عدم پرداخت توسط شما، ضامنین شما مسولند. که پس از پرداخت توسط ضامنین، آنها میتوانند از هریک از شما طرح شکایت حقوقی نمایند. اما نهایتا جهت دفاع ، با ارائه تعهدنامه رسمی،شما بری الذمه خواهیدشد.
یعنی ولو شما(باتوجه به کیفیت مندرجات تعهدنامه یا قرارذاداصلی)اگرهم محکوم به پرداخت به ضامنین (آنهم ضامنین خودتان، نه ضامنین ایشان) شوید، بازم هم نهایتا ، مستند به تعهدنامه رسمی جدیدالتحریر،نامبرده مدیون اصلی و مسول نهایی پرداخت میباشد.
لازم به توضیح است که هر ضامن،مسول کسیست ک از وی ضمانت کرده.
لذا موکداعرض میشود اگر در بانک، شما وام گیرنده و متعهدپرداخت باشید،شما و سپس ضامنین تان مسول پرداختید. اگر نپردازید ضامن شما پس از پرداخت میتواند نسبت به شما شکایت حقوقی طرح نموده و در آن دادگاه ، شما مستند به تعهدنامه رسمی، طرفتان و ایضا ضامنینش را،بعنوان ثالث، به دادرسی جلب نموده و نهایتا او،واگرنه ضامنینش، محکوم به پرداخت میباشند.
و اگر نتوانید وی را در زمان مناسب جلب به دادرسی نمایید میتوانید طی دادخواست دیگری ،همزمان با اینکه محکوم به پرداخت درمقابل ضامنین خود شدید، آن مبالغ را از نامبرده مطالبه نمایید.
امیدوارم توضیحات،برای حضرتعالی مفید فایده و مفهوم بوده باشد.
موید باشید

دوست عزیز باسلام
بانک ابتدا به ساکن از متعهد اصلی که شما باشید مطالبه می نماید و در وهله بعد به سراغ ضامنین می رود و اگر ضامنین از سوی ایشان هستند، نگرانی شما کمی کاسته می شود با این احوال امکان طرح دعوا از سوی بانک به عدم تمکن ضامنین علیه شما و انسداد حساب های شما هست که البته در رویه جاری بانک کمتر سراغ این گزینه می رود.
امیدوارم پاسخ من راهگشا باشد
ایام به کام