آیا این یعنی عقد جایز است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۲۳ #71561319

باسلام.در وکالت نامه ی نوشته شده موکل ضمن عقد خارج لازم، حق عزل وکیل را از خود سلب نموده است.آیا این یعنی عقد جایز است؟؟ و قابل فسخ می باشد؟؟؟

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
عقود به اعتبار دوام به عقد لازم و عقد جایز تقسیم می شوند. عقد لازم عقدی است که هیچیک از دو طرف حق برهم زدن (فسخ) آنرا ندارد مگر در صورتیکه در آن شرط فسخ باشدف مانند عقد بیع، عقد اجاره و ...
اصل در عقود لازم بودن است مگر اینکه قانونگذار به جایز بودن عقد تصریح نموده باشد، یعنی اگر تردید داشتیم که عقد لازم است یا جایز باید بگوییم که لازم است. مفاد ماده ۲۱۹ قانون مدنی که مقرر میدارد” عقودی که بر طبق قانون واقع شده باشد بین متعاملین و قائم مقام آنها لازم الاتباع است مگر اینکه برضای طرفین اقاله یا به علت قانونی فسخ شود ” نیز موید این اصل میباشد.
عقد جایز عقدی است که هر یک از طرفین در هر زمان که بخواهند میتواند آنرا برهم زند مانند عقد وکالت، عقد ودیعه و ...
عقد جائز به موت هر یک از طرفین و همچنین هر یک از آنان در مواردی که رشد شرط اعتبار عقد باشد منفسخ میگردد. عقد جایز را چنانچه ضمن عقد لازم باشد نمیتوان برهم زد مگر آنکه عقد لازم مزبور به‏ علتی از علل فسخ یا اقاله شود.
هر چند عقد وکالت جزء عقود جایز است لیکن با فرض قید مذکور در ذیل عقد وکالت، عقد مذکور هم لازم می­باشد و موکل حق عزل وکیل را در مدت مذکور ندارد.