ایا میتونم به دادگاه بروم بگویم پشیمان شدم از فروش تا وقتی که حصر وراثت نشه؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۵۶ #71482682

باسلام و خسته نباشید بنده ۷ سال پیش مقدار ۳ هکتار از ۶ هکتار زمین زراعی که از پدرم بهم ارث رسیده بود به برادرم فروختم و تا الان که ۷ سال میگذر تحویلش بوده و ازش استفاده کرده حال بنده یک تیکه از سهم خودم فروختم الان همون برادرم امده میگه اجازه نداری بفروشی درصورتی که ۳هکتاری که به برادرم ۷سال پیش فروختم تمام و کمال تحویلش داده ولی باز قانع نمیشه میگه چون تو قرارد نوشتیم ۳دانگ زمینهات مال من من از همش سهم دارم الان خواستم بدونم راهی هست که پولشو پس بدم و قرارداد و باطل کنم سند نیست ها فقط قرارداد محذر یه در ضم اینکه زمینها هنوز حصر وراثت نشده اند فقط بین خودمان که ۶ برادر و خواهر هستیم تقسمشان کردیم ایا میتونم به دادگاه بروم بگویم پشیمان شدم از فروش تا وقتی که حصر وراصت نشه و پول برادرم هم پس میدهم این چند سال هم که کاشتتش بجای سود پولش لطفان راهنمایم گنید چطور قرار داد را باطل کنم وگرنه برارم با پسرهام درگیری راه میندازن ممنون دستم بجای بند نیست راهنمای کنید لطفان تو روا بخدا

مشاوره حقوقی حصروراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در این موضوع برادر شما تا حدودی حق دارد و درست می گوید اما نه کاملا درست.قرارداد بین شما و برادرتان باید رویت و مفاد آن بررسی شود.اینکه ایشان میگویند شما حق فروش بالکل ندارید درست نیست چون شما در واقع امر می توانید سهم خودتان را روی کاغذ به هر کسی که دوست دارید بفروشید به هر حال سه دانگ از اون زمین مال شماست و هر مالکی حق فروش ملک و مالش رو دارد اما در عمل زمان تحویل دادن ملک به خریدار احتمال دارد با مشکل مواجه شوید و علت این امر هم به نوع کاربری زمین شما مربوط می شود.قرارداد شما با برادرتان باید بررسی بشود تا ما ببینیم شما چطوری سه دانگ را به ایشان فروختین.آیا سه دانگ مشخص روی زمین را فروختید یا سه دانگ بدون سوا کردن و مشخص نمودن فروختین؟شرایط حاضر و عمل شما نشون میده که گویا در عمل سهم هر کدوم از سه دانگ روی زمین مشخص شده است و هر کسی زمین خودش را میشناسد پس علی الظاهر افراز نمودین و سهم هرکس جداست.اگر اینجوری باشه برادر شما دیگه نمی تونه بگه سهم ما مشاع هست و شما نمی توانی بفروشی.چون الان هر کس زمین خودش را میشناسد و سهم هر کس جداست.در هر صورت نیاز به بررسی قراردادتان هست.اما غیر از این مباحث طبق قانون خاص جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات فنی اقتصادی تفکیک نمودن اراضی کشاورزی به قطعات کوچک منع شده است و در مورد اراضی کشاورزی حتی در صورت صدور سند ثبتی هم برای این نوع اراضی سند مشاعی با تعیین قدرالسهم هریک از مالکین صادر خواهد شد و انتقال اراضی هم به همین صورت مشاعی مقدور خواهد بود.بنابراین باید موضوع را با قانون مذکور هم تطبیق داد تا ببینیم اساسا شما قادر به تفکیک هستید یا نه.علی الظاهر حق با برادر شماست و طبق این قانون سند ملک شما مشاعی خواهد بود حتی اگر افراز هم بکنین این افراز بین خودتان اعتبار خواهد داشت از نظر قانونی به رسمیت شناخته نخواهد شد و ملک همچنان مشاع محسوب خواهد شد.در هر صورت برای پاسخ دقیق لازم است مدارک و مستندات شما بررسی شود.

با سلام و احترام
شما میتوانید سهم خود را بفروشید
و در نقل و انتقالات سابق دیگر برگشتی نیست

سلام. شما می تونین کل سهم خودتون را بفروشید و برای برادرتون حق شفعه هست که برود پول زمین را به خریدار بدهد و کل زمین را تملک کند. اگر می خواهید بخشی از سهم خود را بفروشید مجاز به اینکار هستید لکن برای اینکه سهم خود را به تصرف خریدار دراورید و خریدار مستقر شود، باید درخواست افراز به اداره ثبت و اگر زمین سابقه ثبتی ندارد، به دادگاه محل وقوع زمین دادخواست افراز بدید. در مورد پس گرفتن زمین از برادرتان باید به قرارداد فروشتون نگاه کنید چون یک قرارداد لازمه که بی دلیل نمیشه برهم زد لذا نمیتونین برین دادگاه و چنین چیزی را بخواید.‌