آیا مادربزرگم از مادر من ارث می‌برد یا من به تنهایی از مادرم ارث می‌برم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۰۹۳ #70947068

با سلام
مادر و مادربزرگم (مادر مادرم) هر دو زنده هستند و پدربزرگم (پدر مادرم) فوت کرده است من هم تنها فرزند مادرم هستم ( تک فرزند هستم) و پدرم هم زنده است در ضمن من خاله و دایی هم دارم. دو سوال مطرح می‌شود:

۱ - فرض کنیم مادر من فوت کند و من و مادربزرگم زنده باشیم، در این شرایط و با توجه به این که طبق قانون ارث ، من از خویشاوندان طبقه اول مادرم محسوب می‌شوم ، به غیر از پدرم آیا مادربزرگم از مادر من ارث می‌برد یا من به تنهایی از مادرم ارث می‌برم؟
۲ - فرض کنیم مادرم فوت کند و قبل از این که انحصار ورثه انجام شود و ارث بین وراث زنده تقسیم شود مدتی بعد مادر بزرگم فوت کند و من هم زنده باشم ، به غیر از پدرم آیا ارث مادرم به تنهایی به من تعلق می‌گیرد؟ یا در این شرایط ارث مادرم به خاله و دایی من هم تعلق می‌گیرد؟ به عبارت دیگر ، در این شرایط آیا تقدم یا تاخر فوت مادرم تاثیری بر ارث بردن من از مادرم دارد با توجه به این که طبق قانون ارث ، من از خویشاوندان طبقه اول مادرم محسوب می‌شوم؟

مشاوره حقوقی ارث
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله مادربزرگ یک ششم اموال را به ارث میبرد و در صورت فوت ایشان به ورثه که خاله و دایی باشد میرسد.

با سلام
در صورت فوت مادر شما قبل از مادربزرگ ، مادر بزرگ از مادر شما ارث خواهد برد و هم شما و پدرتان از مادر ارث خواهید برد .
سوال دوم ، چون مادر شما قبل مادر بزرگ فوت شده ،لذا مادر بزرگ از مادرتان ارث میبرد و بعد از فوت مادربزرگ ، فقط وراث قانونی مادربزرگ از ایشان ارث خواهند برد ( مثلا دایی و خاله های شما ) و از مادربزرگ به شما ارث نخواهد رسید .

۱- در فرض سئوال و با فوت مادرتان ؛ یک چهارم ماترک در حق پدر و یک ششم در حق مادر بزرگ ادا شده و الباقی به شما تعلق خواهد داشت .
۲- چنانچه مادر بزرگ شما حتی لحظاتی پس از مادرتان فوت نماید بازهم در شمار وراث محسوب شده و یک ششم سهم ایشان به وراث متوفیه(دایی و خاله ها) تعلق میگیرد .