آیا میتوان این حکم رو به جزای نقدی تبدیل کرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۹۹ #70760733

سلام وقت بخیر. بنده بهیار هستم و در یک درمانگاه کار میکنم مدتی پیش همکار خانمم از من با خواهش و التماس خواست که یک قرص سقط جنین برایش تامین کنم. البته به من گفته بود برای خودشه چون بچه هاش مشکل دارن دیگه نمیخواد بچه دار بشه. من با پیگیری تونستم از شخص دیگری(دوستم) ۳ عدد قرص برای ایشون فراهم کنم و بدم. از قضا ایشون قرص سقط جنین را برای شخص دیگه ای میخواسته و اون شخص مامور اطلاعات بوده تا بتونن مبدا توزیع این قرصها رو پیدا کنن. به هر حال این خانم بازذاشت میشه و میگه که قرص رو از من گرفته. من هنگام حضور در دادسرا ابتدا انکار کردم که به ایشون قرص دادم اما با توجه به اینکه کارت عابر بانک خودشو بمن داده بود تا پول قرصو ازش کسر کنم نتونستم انکار کنم. و از من خواستن بگم از کی تهیه کردم. من هم گفتم از دوستم گرفتم و به این صورت من و دوستم ۴ شب بازداشت بودیم برای بازپرسی و من و دوستم با قرار کفالت ازاد شدیم الان احضاریه برای دادگاه اومده که حکم صادر شه. تو این احضاریه به یکسری مواد قانونی اشاره شده که وقتی از اینترنت سرچ کردم دیدم نوشته ۳ ماه تا یکسال حبس. میخواستم ببینیم تو این احضاریه که براتون پیوست میکنم ایا از دادگاه خواسته شده من رو زندانی کنن و اگر این طور بشود آیا میتوان این حکم رو به جزای نقدی تبدیل کرد با توجه به اینکه تا حالا سابقه ای نداشتم.و برداشت شما از این موادی که در احضاریه به اون اشاره شده چیه. میخواستم بدونم تکلیفم چی میشه؟ ( در لحظه قصد اون خانم برای سقط جنین دارو کشف شده ولی سقط انجام نشده) ممنون میشم راهنماییم کنید و بگید آیا نیازی هست وکیل بگیرم. آیا وکیل میتونه برام کاری کنه؟

مشاوره حقوقی سقط جنین
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

موضوع شما بستگی به محتویات پرونده دارد ولی با توجه به اینکه جرمی واقع نشده امکان دفاع وجود دارد . در صورت دفاع مناسب احتمال صدور حکم برائت بسیار زیاد بوده و حداکثر در صورت محکومیت نیز با پرداخت جزای نقدی میتوان پرونده را مختومه نمود . در صورت امکان استفاده از وکیلی مبرز به شما توصیه می شود .

باسلام،درسته که بعضی ازموادقانون مجازاتی رابرای متهم درنظرکرفته،ولی شرایط انجام کار وقصدونیت شما،مقدارکاری که انجام شده،سابقه شما همه دراین حکم دخیل هستند،لذا فقط باخواندن قانون نمیشه متوجه حکم شد،اون مطلب را بفرستید،باتوجه به اینکه سقطی انجام نشده احتمال جریمه نقدی زیاده

سایر سقط جنین های مجرمانه عبارتند از : شبه عمد ، خطای محض و ناشی از تقصیر
طی مواد ۱۹ و ۱۲۲ ق.م.ا سال ۹۲ شروع به سقط جنین موضوع ماده ۶۲۴ از جانب طبیب ، ماما ، داروفروش یا اشخاصی که تحت این عناون اقدام نمایند قابل ارتکاب بوده و با حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه ۶ قابل مجازات می باشد وفق م ۱۲۲ ق.م.ا سال ۹۲ شروع به ارتکاب جرایم از لحاظ مادی غیرممکن نیز در صورتیکه رفتار ارتکابی ارتباط مستقیم با ارتکاب جرم داشته باشد در حکم شروع به جرم است . لذا ، شروع در سقط جنین از نظر عنصر مادی تابع مقررات شروع به سایر جرایم بوده و اگر مرتکب رفتار فیزیکی را آغاز نموده ولیکن مانع خارجی که از اراده مرتکب خارج است مانع پایان یافتن این رفتار شده یا رفتار فیزیکی به پایان برسد اما مانع خارجی ، مانع تحقق نتیجه شود شروع در سقط جنین محقق گردیده است . هرگاه بر اثر اقدام مرتکب مادر نیز مجروح یا فوت نماید و مرتکب بدلیل ایراد جراحت به مادر یا کشتن وی قصاص نگردد از موارد تعدد معنوی بوده و ضمن پرداخت دیه ، مجازات تعزیری به موجب م ۱۳۱ ق.م.ا اعمال می گردد .بنابراین: ق.م.ا ، ۳ نوع مجازات تعزیری: ۱)حبس تعزیری درجه ۵ برای سقط جنین از راه ضرب یا اذیت و آزار یا فراهم کردن وسایل وجنین توسط پزشک و ماما و داروفروش ۲) حبس تعزیری درجه ۶ برای سقط جنین از راه دادن ادویه یا وسایل دیگر ۳) حبس تعزیری درجه ۷ برای راهنمایی به استعمال ادویه یا وسایل دیگر و در همه موارد دیه نیز باید پرداخت شده ودر صورت معاونت ‌به هر شکل دیگری غیر از موارد مصرح در مواد ۶۲۳ و ۶۲۴ ق.م.ا( تعزیرات) انجام شود مجازات معاون طبق بند ت از ماده ۱۲۷ ق.م.ا عبارت از یک تا دو درجه پایین تر از مجازات مباشر بوده و چون مباشر مجازات یک تا ۳ سال حبس را وفق ماده ۶۲۲ ق.م.ا برای وی مقرراست وبراساس ملاک ماده ۱۹ ق.م.ا درجه ۶ محسوب گردیده و مجازات معاون ، حبس تعزیری درجه هفت یا هشت بوده ووفق مواد ق.م.ا مصوب ۹۲ و خصوصا م ۱۲۷ که معاون جرم را کسی می داند که شخصا در ارتکاب عنصر مادی قابل استناد به مباشر یا شرکای جرم دخالت نداشته و تنها در ارتکاب جرم از طریق رفتار مادی ولی متمایز از عنصر مادی نفس جرم با قصد مجرمانه همکاری داشته باشد
تبدیل حبس ب جزای نقدی برای محکومیت کیفری نیست