امکان بطلان سند عادی با سند عادی مقدم بدون حدود اربعه

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۹ #70692239

ما یک زمین مسکونی روستایی فاقد سند رسمی و بنچاق رو سال ۱۴۰۰ خریدیم از آقایی به مساحت ۱۷۰۰ متر با حدود اربعه مشخص و تا الان در تصرف ما بوده. حالا شخصی اومده با یک مبایعه‌نامه برای سال ۱۳۷۹ که در این مبایعه‌نامه فقط قید کرده خانه مسکونی آقای فلانی(فروشنده)، نه متراژ نوشته و نه حدود اربعه.
اصالت سند رو کارشناس خط و امضا تایید کرده و شهود هم به درستی شهادت دادند. اینکه حدود اربعه و متراژ دقیق نداره ممکنه باعث رد شدن شکایتشون بشه یا قطعا من محکوم میشم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلم و عرض ادب
ممکن است انتقال ملک بدون تعیین حدود و جهات اربعه صورت گرفته باشد که ظاهر در انتقال مشاعی ملک داشته ولیکن عملا میزان و محدوده متصرفی خریدار مفروز بوده است، در این صورت با توجه به بند (۲) ماده ۱۴۷ اصلاحی قانون ثبت، هرگاه انتقال اعم از رسمی یا عادی به نحو مشاع و تصرف به صورت مفروز بوده و بین متصرف و مالک مشاعی توافق باشد... صدور سند مالکیت در حدود بند (۲) قانون مذکور فاقد اشکال است.

با درود ، اگر سند های طرفین جهت تطبیق به کارشناسی ارجاع بشه یا مراتب از طریق شهادت شهود محلی یا اظهارات فروشنده ،مطابقت سند طرف را با طبیعت ملک اثبات کنند ، درج حدود اربعه الزامی نیست ، بهترین راه مراجعه به خود فروشنده هست که فروش مال غیر کرده یا ملک دیگری را به طرف فروخته است!؟؟؟

سلام اگر در بیعنامه مقدم مشخصات قابل تطبیق وجود داشته باشد نیازی به تعیین حدود اربعه نیست

با سلام
چنانچه مورد معامله قابلیت تعیین داشته باشد کافیست و ذکر حدود اربعه و متراژ، علی الاصول شرط صحت قرارداد نیست.

سلام به صراحت نمیتوان اظهارنظر نمود ولی اگر موضوع معامله مجهول نباشد و بصورت منجر مشخص باشد عدم ذکر مسایل ارتباطی نداشته و امکان محکومیت شما وجود دارد

با سلام و احترام
اصولا محکوم میشوید مگر اینکه بحث تلف حکمی را اثبات نمایید که آن هم سخت است.