آیا مالیات بر ارث ملک مسکونی معافیت مالیاتی دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳,۲۸۳ #70545051

سلام
وقت به خیر
با توجه به اینکه پدر من بیمار هستند دو سوال دارم از خدمتتون
۱.اول اینکه مالیات بر ارث ملک مسکونی چند درصد هست واینکه ایا یک ملک ۳۰۰ میلیونی معافیت مالیاتی ملک شاملش میشه یا معافیت نداره؟
۲.دوم اینکه با توجه به بیماری پدرم میخوام کارهای بانکی و اوراق که در بورس هست توسط من انجام بشه چه نوعی از وکالت برای این امور نیاز هست؟

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام بله مرداخت میشود وباید دید ملک درکجا و کدام منطقه بود تا برحسب ان مالیات بیایید صمنا برای وکالت نامه درصورت نداشتن ورثه شما ب عنوان ورثه وکالت بگیرید ودرصورت داشتن ورثه دگیر رصایت انها نیاز است و باید باوکالت انها به شما وکالت ورثه بگیرید و اقدام کنید

سلام
یا معافیت نداره؟معافیت مالیاتی ملک
برای پرداخت این مالیات باید اظهارنامه مالیاتی را پر کنید. در این هنگام وراث بعد از انحصار وراثت تا یک سال فرصت دارند اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل و ارائه دهند. تا زمانی که اموال به نام متوفی باشد نیازی به پرداخت مالیات نیست اما اگر قصد تقسیم ارث را دارند الزامیست مالیات بر ارث را بپردازند. در ضمن در پرداخت مالیات بر ارث، وراث می توانند برای آن قسمتی که تقسیم کرده اند مالیات بپردازند. برای مثال اگر وراث تصمیم بگیرند فقط یکی از املاک را تقسیم کنند، مالیات را فقط برای آن ملک باید بپردازند و از دادن مالیات سایر اموال قبل از تقسیم، معاف هستند. در ضمن مالیات بر ارث خانه و ملک با توجه به نرخ روز می باشد.
مالیات بر ارث بر اساس طبقه وراث و نوع دارایی محاسبه می شود. پدر، مادر، همسر و فرزندان به عنوان طبقه اول شناخته می شوند. برای مثال مالیات بر ارث ملک برای طبقه اول، ۷.۵ درصد ارزش معاملاتی آن می باشد.
برای این امور نیاز هست؟
وکالت غیر قضایی:عبارت است اینکه شخصی به طور رسمی یا عادی جهت انجام امور کاری یا اداری خود به شخص دیگری وکالت می دهد.