امکان مطالبه زمین پشت قباله زوجه با از بین رفتن برگه بذل

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۸۱ #69983342

زنی دو دانگ از یک زمین را در قباله‌اش به عنوان مهریه دارد. ۲۰ سال پیش، خانواده شوهر به همراه خود شوهر او را دوره می‌کنند و مدام روی اعصابش می‌روند و شوهر هم با عصبانیت و دست بزن او را تحت فشار می‌گذارد که زمین خود را ببخشد. این زن بدون اینکه به خانواده خود اطلاع دهد، برگه‌ای را امضا می‌کند و این ماجرا ۳ شاهد هم داشته است. این سه شاهد خواهرهای شوهر هستند و کسی از خانواده زن آنجا حضور نداشته است. آن برگه امروز از بین رفته است ولی برگه قباله موجود است. آیا زن می‌تواند زمین خود را پس بگیرد؟ چگونه؟ اگر شوهر اقرار کند که او را زده است چه؟

مشاوره حقوقی خانواده
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
کتک زدن زن بوسیله شوهر ارتباطی به حقوق مالی نداشته و با شرایطی ایجاد حق طلاق یا مطالبه دیه برای زوجه می کند .

سلام و عرض ادب
با توجه به اینکه مدرک بخشش مهریه موجود نیست و لذا در صورت اخذ اجراییه برای مهریه و یا طرح دعوا در دادگاه از طرف زوجه مبنی بر دریافت مهریه خود، زوج نمیتواند اصل برگه را به دادگاه ارائه کند و شهادت خواهران وی نیز به دلیل وجود رابطه نسبی، قابل جرح است و در حد اماره میتواند باشد و نه دلیل، فلذا درصورتیکه زوجه در دادگاه شخصا ضمن دفاعیات خود از خواسته، به امضای برگه مفقوده مزبور، اقرار صریح یا ضمنی نکند؛ مطلب برای زوج قابلیت اثبات ندارد و به احتمال بسیار بالا پرونده به نفع زوجه ختم خواهد شد.
توجه داشته باشید که حتی در صورت موجود بودن برگه مزبور نیز، با توجه به دست نویس و عادی بودن برگه، امکان تنظیم آن به شکل ابرای مهریه بسیار ضعیف است و احتمالا متن آن دلالت بر هبه داشته که درصورت وجود فعلی زمین در ید و تصرف زوج، باز هم رجوع از هبه مسموع بوده و امکان استرداد زمین وجود میداشت.

سلام بله امکان مطالبه مهریه وجود دارد مگر در صورتی که زوج بذل مهریه را اثبات کند.

با سلام امکان اخذ مهریه وجود دارد

با سلام
درصورتی که زوج مدرک دیگری نداشته باشد زوجه می تواند

با سلام
بله امکان مطالبه مهریه وجود دارد مگر در صورتی که زوج بتواند بذل آن را اثبات کند.

با سلام و تحیات وافره

بایستی عارض گردم، پاسخ شما خلاصه می گردد در ماده ۹۶ قانون آیین دادرسی که بیان می دارد ( خواهان باید اصل اسنادی که رونوشت آن‌ها را ضمیمه دادخواست کرده است در جلسه دادرسی حاضر نمایدو...) در غیر این صورت اگر خوانده باشد اسناد از عداد دلایل او خارج می‌شود و اگر خواهان باشد و دادخواست وی مستند به ادله دیگری نباشد در آن خصوص ابطال می‌گردد،حالیه باتوجه به مفهوم این ماده خواهیم دریافت باید اصل سند مورد تازع در جلسه دادگاه وجود داشته و به رویت شما برسد ، چه بسا در خصوص سند ادعای جعل ، تردید و انکار وارد باشد ،از طرفی ، مقنن در ماده ۱۲۵۸ قانون مدنی ادله اثبات را تصریح نموده از این رو اگر دلیل دیگری برای اثبات وجود نداشته باشد دعوای ایشان منتج به بی حقی و قرار شایسته مطابق تشریفات دادرسی علیه ایشان صادر می گردد، حال در صورت مواجهه با چنین دعوای پیشنهاد می گردد ضمن رزرو وقت با وکلای محترم دادگستری و یا کارشناسان معزز بنیاد وکلا در ارتباط بوده تا در صورت نیاز به حضور عزیزان از این امر بهرمند گردید.

موفق و موید باشید