آیا اصلا در مرحله اعسار میتوانند رای به محکومیت به پرداخت دیه را نقض کنند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۴۶ #69933212

در یک پرونده درگیری و نزاع سه نفر محکوم شدند به پرداخت دیه و حکم قطعی شد و تمام شد اینک انها درخواست اعسار دادند که ان هم در رای اولیه رد شد، اینک در مرحله تجدید نظر برای درخواست اعسار این سه نفر در لایحه تقدیمی اعلام کرده اند که اصلا رای اولیه اشتباه است و من را متهم کرده اند که خود زنی کرده ام و شهود پولی اورده ام (مجدد خاطر نشان میکنم که محکومیت انها برای ضرب و جرح و پرداخت دیه قطعی شده است و پرونده در مرحله تجدید نظر برای اعسار انها می باشد).اینک دو سوال دارم از محضرتان که درخواست دارم به این دوسوال بزرگواران پاسخ دهند
و سوال دوم اینکه ایا من میتوانم علیه انها به دلیل اینکه من را متهم کرده اند به اینکه خود زنی کرده ام و شهود پولی به دادگاه معرفی کرده ام به دادگاه شکایت گنم به دلیل تهمت و افترا یا خیر؟ ( این درحالی است که محکومیت انها ثابت شده است در پرونده درگیری )
پیشاپیش از یکایک عزیزان کمال تشکر و قدردانی را دارم

مشاوره حقوقی دیه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دوست عزیز
دادخواست اعسار ارتباطی با مرحله دادرسی در دادگاه نخستین و تجدید نظر ندارد اگه فرد محکوم به پرداخت دیه باشد بعداز اینکه حکم قطحی در هر مرحله باشد میتواند نسبت به بضاحت مالی خود نسبت به پرداخت وج محکومیت اقدام کند
نکته البته اگر فردی در مرخله دعوای بدوی محکوم به پرداخت وج ،مال ،عین غیره...گردد در صورتی که نسبت به حکم اعتراضی ندارد میتواند درخواست اعسار نماید یا در حین دادرسی دادگاه تجدید نظر درخواست اعسار برسی میشود
بابت تهمت افترا میتوانید با مستندات موجود شکایت کنید

با سلام
با توجه به اینکه حکم در خصوص ضرب و جرح قطعی شده لذا متهمین از این جهت نمی‌توانند اقدامی نمایند و فقط ممکن است تقاضای اعسار آنها پذیرفته شود به صورت اقساط. و اما سوال دوم خیر نمی‌توانید.