آیا با استناد به این مورد و شرط استفاده از حق حبس میتوان حق حبس همسر خود را باطل کرده و درخواست تمکین بدهم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۱۹ #69704506

سلام
در مورد پرونده مطالبه نفقه و مهریه. بنده با سن ۲۵ سال(شوهر)وهمسر بنده با سن ۱۶ سال و تحت وکالت قهری پدر هست.همسرم بنده را ترک کرده و طی شکایتی که به دادگاه داشته بنده را محکوم به پرداخت نفقه پیشین و مستمر کرده و همچنین از حق حبس خویش استفاده میکند.
پس از مطالعه در مورد حق حبس و قوانین آن و شرایط استفاده از حق حبس برای زوجه،یکی از موارد که بیان میکند "هنگام عقد نکاح زوجه نداند که زوج قادر به پرداخت مهر نیست" بر خوردم و سوال داشتم
شرایط ما طوری است ک در روستا زندگی میکنیم و دو خانواده کاملا از شرایط هم اطلاع داشتن و همسر بنده کاملا مطلع بودن که بنده قادر به پرداخت ۳۵۰ عدد سکه تمام بهار آزادی نیستم
سوال بنده اینجاست که آیا با استناد به این مورد و شرط استفاده از حق حبس میتوان حق حبس همسر خود را باطل کرده و درخواست تمکین بدهم؟روال و مراحل استفاده از این مورد چگونه است؟
در ضمن بنده بیکار هستم و هیچ موجودی بانکی و سند محضری و ثبتی ندارم
خواهشمند میشود اگر در این رابطه بنده را راهنمایی کنید
با تشکر

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر نمیتوانید با چنین استنباطی حق حبس را از بین ببرید تا زمانی که مهریه را کامل نپردازید بایستی نفقه را بپردازید و حق الزام به تمکین نمودن ندارید . بهتر است سازش نمایید .

با سلام حق حبس ایشان علیرغم توضیحاتی که بیان فرمودید قابل ابطال و اسقاط نیست و ایشان فقط خود میتواند در مورد این حق تصمیم نماید. ولی شما میتوانید با طرح دادخواست اعسار از پرداخت مهریه و پرداخت اولین قسط از آن این حق را زایل نمایید.

 زن می تواند تا وقتی که تمام مهریه پرداخت نشده از وظایفی که نسبت به شوهر دارد خودداری می کند. حق حبس در نکاح ریشه فقهی دارد. لذا توضیحات شما باعث ابطال حق حبس نیست

حق حبس زوجه را نمیتوان باطل کرد و تا زمانی که مهریه پرداخت نشود همچنان حق حبس وجود دارد

حق حبس تا تمکین خاص زوجه همچنان برای وی محفوظ است وی تقاضای اعسار از مهریه بدهد باشرایطی که دارای وارایه بدهید دهدگاه مهریه را به اندازه متناسب تقسیط می کنند