اگر از محل آورده من، شرکت تاسیس شده افزایش سرمایه بدهد، در زمان انحلال اول دیون و سپس مبلغ اسمی سهام و سپس مبالغ باقیمانده مطابق اساسنامه پرداخت میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۷۶ #69256830

سلام
من یک سرمایه گذار هستم و بر روی کسب و کارهای نوپا ( استارت آپها ) سرمایه گذاری میکنم. در مقابل وجهی که به سرمایه پذیر میدم درصدی از سهام شرکتی که در راستای مشارکت ایجاد شده ( سهامی خاص با حداقل سرمایه ثبتی ) رو میگیرم. به عنوان مثال آورده من ۱۰۰ میلیون تومان باشد در مقابل ۱۰ درصد سهام متعلق به بنده و ۹۰ درصد متعلق به کارآفرین میشود. کارآفرین صرفا ایده و تخصص دارد و بطور تمام وقت در شرکت مشغول است و کل آورده یا سرمایه شرکت متعلق به بنده است. مطابق توافق فی مابین کل آورده بنده به عنوان مطالبات من از شرکت تازه تاسیس در دفاتر قانونی ثبت می شود.
سوال:
اگر از محل مطالبات حال شده من، شرکت تاسیس شده افزایش سرمایه بدهد، طبق ماده ۲۲۴ قانون تجارت در زمان انحلال اول دیون و سپس مبلغ اسمی سهام و سپس مبالغ باقیمانده مطابق اساسنامه پرداخت میشود؟
در صورتی که کل آورده برای بنده بوده و نباید به کارآفرین مبلغی پرداخت شود.
لطفا راه حل این اختلاف را بفرمایید.

مشاوره حقوقی شرکت ها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باید اساسنامه و توافق منعقده بررسی شود

اورده الزاما نباید پول یا حتی عین باشد کار و ایده ایشان اورده محسوب میشود و بنابراین شما باید در تخصیص سهام دقت کنید شرکتی که ده درصد سهام ان برای شماست سود نسبت به ده درصد به شما میرسد مگر نوع سهام را تغییر دهید

بایستی از ایشان ضمانت یا چک دریافت نمایید و این موارد را در قراردادی پیش بینی نمایید که چک ضمانت در مقابل آن دریافت نموده اید