در یک پرونده قتل اگر قاتل مرد و مقتول زن باشه چرا برای درخواست قصاص از جانب خانواده مقتول باید نصف دیه به قاتل پرداخت بشه؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۷۷ #69082652

سلام وقت بخیر
اگر امکانش هست ذکر مصوبه و قانون مربوطه با منبع بیان بشود متشکرم

مشاوره حقوقی قتل
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام فروع دین تعبدی و پذیرشش بی قید و شرط است و ماده ۵۵۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ شرایط دیه را صراحتا معین نموده

این یک اصلی کلی اسلام است عین نماز
که در قانون هم آمده

سلام به علت مقررات شرع که دیه زن را نصف دیه مرد می داند و حکم آن در قانون مجازات اسلامی دقیقا آمده است‌.

زیرا به استناد ماده ی ۵۵۰ قانون مجازات اسلامی دیه زن نصف دیه مرد می باشد.

با درود قانون در این زمینه تغییر نکرده و حکم رای وحدت رویه۷۷۷ فقط در تصادفات و مطالبه از‌ صندوق خسارات های بدنی بطور استثنایی قید شده است و قابلیت افاده و عمومیت را ندارد.

درود بر شما، به دلیل اینکه علاوه بر احکام شرعی، مطابق ماده ۵۵۰ قانون مجازات اسلامی، دیه زن نصف دیه مرد است.

مطابق ماده ۵۵۰ قانون مجازات اسلامی دیه قتل زن نصف دیه قتل مرد است . بنابراین اگر زنی توسط مردی کشته شود اولیای دم باید برای قصاص نصف دیه مرد را به خانواده قاتل بدهند چون طبق این ماده دیه زن نصف مرد است و باید مابه‌التفاوت پرداخت شود .
البته رای وحدت رویه شماره ۷۷۷ دیوان‌عالی کشور که اخیرا صادر شده می‌گوید : در همه جرایم و جنایات بر نفس و عضو زن ، باید مابه‌ التفاوت دیه از صندوق پرداخت شود . لذا اگر مثلا مردی زنی را بکشد ، قاتل فقط نصف دیه زن را پرداخت می‌کند . مابقی از صندوقی که منابع آن از بودجه عمومی کشور، جرایم رانندگی و هزینه‌های دادرسی پرداختی شهروندان و… تامین می‌گردد ، پرداخت می‌شود .
در عین حال به‌نظر می‌رسد با این رای از این به‌ بعد درصورت قتل زن توسط مرد ، دیگر خانواده مقتول برای اجرای قصاص نیازی به پرداخت فاضل دیه (مابه‌التفاوت دیه) به خانواده‌ی قاتل را ندارند.