راههای اثبات حق از یک ملک چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۷۷ #69036846

سلام،
با توجه به اینکه سند مالکیت ندارم از چه راه هایی میتوانم ثابت کنم که سالهاست تصرف یک ملک در اختیارم است؟

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شما از طریق ادله اثبات دعوا مثله شهود و قراین و اماراتی که شما متصرف بودید و هزینه هایی را متحمل شدید میتوانید درخواست صدور سند مالکیت بنمایید

از طریق معرفی شهود و تهیه استشهادیه و همینطور استناد به پرداخت هزینه ها و ..... میتوانید تصرف در ملک را اثبات نمایید .

شما میتوانید به ماده ۳۵ قانون مدنی استناد کنید که : تصرف به عنوان مالکیت دلیل مالکیت است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.البته منظور از تصرفات تصرفات قانونی است( تصرف به عنوان مالکیت باشد. تصرف آشکار باشد، یعنی توام با فعل یا ترک فعلی باشد که حکایت از اراده تملک نماید.تصرف مسالمت آمیز و عاری از قهر و اجبار باشد.).در دعوای مالکیت، مدعی آن است که بر متصرف دعوا می کند و هم اوست که برای بی اعتبار کردن اماره تصرف، باید اثبات کند که تصرف ناشی از سبب مملک یا ناقل قانونی نیست.این در حالتی است که ملک شما مدعی داشته باشد.
حال اگر ملک شما مدعی با مدارک قوی و مستندات قانونی ندارد میتوانید به دادگاه مراجعه و دعوی اثبات مالکیت را طرح کنید و ، این دعوی زمانی طرح می‌شود که ملک به ثبت نرسیده باشد و مالک بخواهد به مالکیت خود رسمیت ببخشد و از مزایای آن استفاده کند.

اگه مستنداتی داریت که نشون بده شما مالک هستی میتونی به دادگاه مراجع کنی درخواست تنظیم سند رسمی بدی