جریمه روزانه ۱۶ میلیون پذیرفته میشه؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۰۴ #69021480

با سلام
بنده از شخصی مبلغ ۴۹۰ میلیون دریافت کردم برای کار و هیچ قراردادی بین ما نبود من نزدیک ۱۸۰ میلیون به حساب ایشون پول واریز کردم.
بعد از مدتی به مشکل خوردیم و از من تعهد محضری گرفت که ۵۳۰ میلیون از من طلب داره و هیچ گونه سودی هم نگرفته و اگر در یک تاریخ مشخص مبلغ رو پرداخت نکنم روزانه ۱۶ میلیون تومان جریمه داره.
و من نتونستم پرداخت کنم و اون هم تعهد نامه و چک من رو اجرایی کرد و بعد از مدتی ۱۳۰ میلیون تومن بهش پرداخت کردم و متاسفانه دیگه نتونستم پولی بهش بدم و راهی زندان شدم و الان به قید وثیقه مرخصی هستم و اون قصد داره روی جریمه که روزانه ۱۶ میلیون هست اقدام کنه،
حالا چندتا سوال از حضورتون داشتم
۲) اون ۱۸۰ میلیون که از من دریافت کرد و گفت سودی نگرفتم پس چی بوده؟(اگر سود بوده پس ربا هست و اگر اصل بوده پس چرا کلاه سر من گذاشت ۵۳۰ میلیون از من تعهد گرفت)
۳) وقتی از من ۱۳۰ میلیون گرفت پس چرا با ۵۳۰ میلیون من رو زندانی کرد ؟
۴) گرفتن ۱۳۰ میلیون بعد از تعهد نامه جریمه روزانه ۱۶ میلیون بابت ۵۳۰ رو باطل نمیکنه؟(چون قرار بوده برای ۵۳۰ میلیون روزانه ۱۶ میلیون دریافت کنه و الان ۴۰۰ میلیون طلبکاره)
با تشکر

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به قراردادتون قابل مطالبه است

درود بر شما، به هرحال این اقرارنامه رسمی بوده و معتبر است، لکن باید دید نظر قاضی مربوطه در این خصوص چه خواهد بود، هرچند قانونا معنی برای طلب این معامله بر اساس توافق و اقرارنامه وجود ندارد.

با توجه به رسمی بودن اقرارنامه شما و اقرار به وجود دین منعی در تقاضای ایفای تعهد وجود ندارد . البته بعضا مشاهده شده که بعضی از قضات با استدلال به اصل حقوقی «عدم دارا شدن بلاوجه» و « لزوم ایجاد تعادل در قراردادها» چنین جرائم و خسارات دور از ذهنی را نمیپذیرند .

درود
بله وجه التزام قراردادی قابل مطالبه است.

سلام و ارادت
بهتر است در این خصوص وکیل بگیرید ، رویه فعلی مبنی بر استحقاق جریمه روزانه است هر چند که جریمه زیاد باشد ولیکن با در نظر گرفتن عرف و شرایط مفلس شدن میتوان کارهایی برای جلوگیری از محاسبه این جریمه انجام داد .

نظر به اصل لزوم قراردادی، زیاد بودن مبلغ خسارت روزانه مانع از اجرای مفاد قرارداد نبوده و قابل مطالبه است، در صورت اثبات ربوی بودن معامله بحث متفاوت خواهد بود هرچند با این شرایط انجام این امر بسیار دور از ذهن به نظر میرسد