آیا تصرف ملک مورد بیع به منزله تحویل ملک تلقی میشود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۰۷ #68480410

باسلام
۲- ایا تحویل ملک حتما باید سند کتبی ( نوشتن و امضا کردن پشت قولنامه خرید) داشته باشد؟

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تسلیم وقتی حاصل می‌شود که مبیع تحت اختیار خریدار گذاشته شده باشد، اگرچه مشتری، آن را هنوز عملا تصرف نکرده باشد

با سلام. تسلیم ملک نیاز به تشریفات خاصی ندارد ولی درصورتی که پشت قولنامه تحویل کلید خانه به امضا و تایید طرفین برسد، قطعا بهتر است.

با سلام
تسلیم مبیع طبق ماده ۳۶۷ عبارت است از: «دادن مبیع به تصرف مشتری به نحوی که متمکن از انحاء تصرفات و انتفاعات باشد و قبض عبارت است از استیلاء مشتری بر مبیع» .
پس تسلیم وقتی حاصل می‌شود که مبیع تحت اختیار خریدار گذاشته شده باشد، اگرچه مشتری، آن را هنوز عملا تصرف نکرده باشد. همچنین تسلیم باید شامل آن چیزی هم باشد که اجزاء و توابع مبیع شمرده می‌شود.مثل تسلیم خانه با کلید.
بنابراین تحویل ملک حتما نیاز به سند کتبی ندارد.
با اینحال ااگر هنگام تسلیم طرفین پشت قولنامه خرید را نوشته و امضا کنند که مبیع تحویل داده شده است.مسلما بهتر است.

با سلام
تسلیم مبیع طبق ماده ۳۶۷ عبارت است از: «دادن مبیع به تصرف مشتری به نحوی که متمکن از انحاء تصرفات و انتفاعات باشد و قبض عبارت است از استیلاء مشتری بر مبیع» .
پس تسلیم وقتی حاصل می‌شود که مبیع تحت اختیار خریدار گذاشته شده باشد، اگرچه مشتری، آن را هنوز عملا تصرف نکرده باشد. همچنین تسلیم باید شامل آن چیزی هم باشد که اجزاء و توابع مبیع شمرده می‌شود.مثل تسلیم خانه با کلید.
بنابراین تحویل ملک حتما نیاز به سند کتبی ندارد.
با اینحال ااگر هنگام تسلیم طرفین پشت قولنامه خرید را نوشته و امضا کنند که مبیع تحویل داده شده است.مسلما بهتر است.

با سلام. ضمن این که راهنمایی های پیشین ارجمندان کافی است ، این نیز مناسب این است که در تاریخ مقرر برای تحویل ، با حضور شهود قرارداد و واسطه ی خرید و فروش ، صورتجلسه ی تحویل تنظیم نمایید.

با سلام
تصرف با تحویل متفاوت است
اگر ملک را تحویل میگیرید بهتر است در پشت مبایعه نامه قید شود در چه تاریخی ملک و کلید ملک به طرف مقابل تحویل داده شد

سلام ..
سوالتون کمی ابهام دارد ولی آنچه از آن قابل فهم است اینکه ، تحویل منزل یعنی کلید آنرا به شما تحویل دهد و از منظر حقوقی یعنی آنرا به قبض شما بدهد بنابراین تصرف در منزل یعنی تحویل آن ، و به هر طریقی امکانپذیر است و الزامی به اینکه در سند رسمی قید شود ، نیست و چنانچه در مبایعه نامه عادی(قولنامه) زمان مشخصی را برای این کار قید کرده باشید کفایت میکند .