زوج در زندان هست، میتوانم طلاق بگیرم؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳,۸۹۷ #67909186

سلام شوهرم الان ۲ سال در زندان است بابت مهریه من میتوانم طلاق بگیرم؟

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در حالت کنونی خیر
بایستی ۵ سال از حبس ایشان گذشته باشد
ولی در صورت اثبات عسر و حرج میتوانید طلاق بگیرید

به هرحال شانس خودرا امتحان کنید و بدلیل عسروحرج تقاضای طلاق دهیدازطرفی تاایشان درزندان است میتوانید بشرط بدل مهریه درقبال طلاق ازایشان وکالت طلاق گرفته وایشان آزادشود

حبس در راستای اعمال ماده ۳ قانون نحوه ی اجرای محکومیتهای مالی است و از موارد ایجاد وکالت در طلاق برای زوجه نیست و به عبارت دیگر حبس برای تادیه مال است و نه مجازات کیفری تا بررسی شود آیا قابلیت ایجاد حق برای طلاق را دارد یا خیر، لذا پاسخ منفی است.

بسمه تعالی : نظر همکاران عزیز کامل است فقط یک موضوع را باید در نظر گرفت : محکومیت زوج به حبس ۵ سال به بالا به شرط عدم پرداخت نفقه موجب قبولی ثبت طلاق میگردد. کما اینکه چنانچه تمکن مالی بر پرداخت نفقه و هزینه زندگی ئاشته باشد .میتوانید تقاضای عدم امکان سازش کنید

مطابق قانون ، محکومیت حبس ۵ سال به بالا میتواند به عنوان دلیل برای طلاق محسوب شود اما از آنجا که خود شما باعث زندانی شدن همسرتان شده اید ، نمیتوانید به زندانی بودن ایشان به عنوان دلیل درخواست طلاق استناد کنید .

باسلام خدمت شما هموطن گرامی .توجه داشته باشیددادگاه بایدضمن صدورگواهی عدم امکان سازش درموردحقوق زوجه طبق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده تعیین تکلیف نمایید.ودرمرحله اول طبق ماده ۸ بند ۸ .محکومیت شوهربه حکم قطعی به مجازات ۵سال حبس یابیشتر یابه جزای نقدی که براثر عجزاز پرداخت منجر به ۵ سال بازداشت شودیا به حبس یلجزای نقدی که مجموعا منتهی به ۵ سال یابیشتر حبس وبازداشت شود وحکم مجازات درحال اجرا باشد.قانون حمایت خانواده مصوب ۵۳.میتوانیدازدادگاه تقاضای صدورگواهی عدم امکان سازش نماید

بابت مهریه خیر ولی اگر به جرمی به تحمل پنج سال حبس یا بیشتر محکوم شده باشد یا مرتکب جرمی شده باشد که بر خلاف شرافت شما باشد یا معتاد به مواد مخدر باشد می توانید طلاق بگیرید