طرح دعوی بابت مطالبه مبلغ بخشیده شده به نرخ روز

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۹ #67856320

سلام، من یکی از وراث هستم که یک تقسیم‌نامه بین ما وراث در سال ۱۳۹۰ نوشته شده که هر کدام یک برگه از آن را داریم. منزل مسکونی به من رسیده که ۳دانگ آن برای من هستش. ۱.۵ دانگ آن هم برای آن که مادر را نگه دارم بعد از فوت به من برسد و ۱.۵ دانگ سهم دو بردار هست که به هر کدام باید مبلغ پنج میلیون تومن بپردازم که پیش هم این مبلغ رو به من بخشیدن. در ۱۴۰۲ اختلاف بین من و یکی از برادران پیش اومده و او از من بابت پنج میلیون تومن به نرخ روز شکایت کرده و تا دو ماه پیش هیچ ابلاغی به من نکرده. آیا می‌تواند آن مبلغ رو به نرخ روز بگیرد؟ لطفا راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. اگر طلبشان را نبخشیده باشند از زمانی که مطالبه کردند (از طریق اظهارنامه یا دادخواست یا به هر طریقی که ثابت شود)، می توانند خسارت تاخیر تادیه یا همان قیمت روز را مطالبه کنند.(در مثال شما از سال ۱۴۰۲ قیمت روز محاسبه میشه نه از سال ۱۳۹۰)

از زمان مطالبه رسمی یا تقدیم دادخواست درصورت محکومیت امکان مطالبه وجود دارد.

با سلام
چنانچه نتوانید اثبات کنید برادر دین موصوف را هبه یا شما را نسبت به پرداخت آن بری الذمه نموده، ایشان در صورت اثبات تعهد شما، صرفا از تاریخ مطالبه امکان دریافت خسارت تاخیر تادیه را خواهد داشت.

سلام با فرض بر اینکه حق با برادر شما باشد ایشان از تاریخ تقدیم دادخواست علیه شما قادر به مطالبه خسارت تاخیر تادیه است که مسلما مبلغ ناچیزی خواهد بود .

ا شما بابت اینکه برادران شما سهم خودربه شما سند مکتوب هبه نامه داشته باشید به برادران شما حقی تعلق نخواهد گرفت ولی اگرچیزی بین شما دراین مورد وجود نداشته باشد آنها می‌توانند بااستناد به تقسیم نامه ارثیه سهم ارث خود را به نرخ روز از ما دریافت کنند

با سلام اگر در مورد بخشش یا هبه مبلغ ۵ م تومن از سوی برادر به شما سند یا شهادت وجود داشته باشد در این صورت امکان مطالبه نیست. در غیر اینصورت ایشان باید اولا اثبات کنند ۵ م از شما طلبکار هستند و از تاریخ مطالبه خسارت تاخیر تادیه تعلق می گیرد.

بادرود
مبغ اگر شرطی باشد خیر تاخیر تادیه شامل نمی شود