تاریخ چک پشت نویسی کاملا مخدوش شده و چک پاس شده، چه باید کرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۶۴ #67678895

سلام. یک چک به مبلغ ۲ میلیون تومان در وجه شخص بتاریخ ۹۸/۱۱/۲۵ صادر کرده بودم که بکارم نیامد و چند وقت بعد بابت خرید کپسول گاز خودرو به شخصی دادم فقط در قسمت وجه که بنام شخص بود خط زدم و نوشتم حامل و در پشت چک این متن را نوشتم؛ تاریخ صحیح چک ۹۹/۰۲/۲۰ می باشد و چک در وجه حامل می باشد و مبلغ صحیح چک ۲ میلیون تومان می باشد. امضا و زیر آن را خط کشیدم. طرف به بانک مراجعه میکنه و قسمت اول متن که تاریخ چک را نوشته بودم کاملا مخدوش میکند و متن باقی مانده که شامل ( و چک در وجه حامل می باشد و مبلغ صحیح چک ۲ میلیون تومان می باشد ) با استفاده از تاریخ روی چک که فراموش کردم اصلاح کنم به بانک مراجعه و چک توسط بانک پاس میشود. با ریاست بانک صحبت کردم و گفتم حرف ( و) که اول متن باقی مانده بوده خودش مشخص کننده اینه که حرفی قبل این بوده که کاملا مخدوش و قابل تشخیص بوده چرا کارمند چک را بدون اطلاع به صاحب حساب پاس کرده اول اشتباه را قبول کرده و گفته فردا بروم وجه را از کارمند بگیرم و در عوض یک چک با همان مبلغ و تاریخ به کارمندش بدهم .چون نرسیدم بروم بعد از گذشت یک روز با من تماس گرفتن که تخلفی از سوی ما انجام نشده و به سرپرستی بانک قسمت بازرسی مراجعه کنم. و در آنجا هم جواب درستی نمیدهند. ( در ضمن عکس چک توسط رییس بانک برای من ارسال شده که خود تخلف می باشد و حساب هم بنام خانمم می باشد حتی بازرسی گفت نباید به شما پیشنهاد این چنین پرداخت پول را میداده). خواهشمندم منو راهنمایی کنید.سپاس

مشاوره حقوقی جعل
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام" در فرض سؤال با توجه به اینکه تاریخ مندرج در روی چک دست نخورده باقی مانده و خط نخورده است لذا برای بانک تاریخ روی چک ملاک عمل است مگر اینکه تاریخ مندرج در روی چک مخدوش شده باشد و این قلم خوردگی یا دست کاری در پشت چک به موجب امضاء صادرکننده چک توضیح داده شده و تاریخ صحیح آن قید گردیده باشد. به هر حال صادرکننده چک مبلغ ۲ میلیون تومان به دارنده چک بدهکار بوده است که در فرض سؤال صرفا مبلغ بدهکاری چک زودتر از موعد تاریخ پشت چک وصول شده است. تحقق وقوع جرم جعل مادی توسط دارنده چک در این فرض سؤال منتفی است. اگر حساب جاری و دسته چک متعلق به شخص دیگری و در این فرض سؤال همسرتان باشد شما مرتکب جرم جعل مادی و استفاده از سند مجعول شده اید و ذینفع {همسرتان} می تواند از شما شکایت نماید.