حکم جلب نیابتی چیست و چه شرایطی دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۱,۵۷۸ #67652819

با سلام و درود
از شعبه‌ی شورای حل اختلاف حکم جلب نیابتی را پیرامون پرونده حقوقی گرفته ام خوانده در شهری دیگر ساکن است، حکم جلب نیابتی چیست و شیوه‌ی کار و جلب خوانده چگونه است؟
آیا حکم جلب نیابتی همان حکم جلب سیار است؟

مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درهر موردی که رسیدگی به دلایلی از قبیل تحقیقات از مطلعین و گواهان یا معاینه محلی و یا هر اقدام دیگری که می‌بایست خارج از‌مقر دادگاه رسیدگی‌کننده به دعوا انجام گیرد و مباشرت دادگاه شرط نباشد، مرجع مذکور به دادگاه صلاحیتدار محل نیابت می‌دهد تا حسب مورد اقدام‌لازم معمول و نتیجه را طی صورت‌مجلس به دادگاه نیابت دهنده ارسال نماید.

سلام
نیابت قضایی یعنی رسیدگی پرونده در شهر دیگر
خیر جلب سیار متفاوت است

سلام
اگر کسی که باید جلب شود در محلی غیر از حوزه قضائی شورای حل اختلافی که رای داده است باشد شورای حل اختلافی که رای داده به شورای حل اختلافی که طرف درحوزه آن مقیم است نیابت می‌دهند که از طرف ایشان ، طرف را دستگیر و اعزام کنند
چون مراجع قضایی فقط در محدوده جغرافیایی حوزه خود فقط می‌توانند اقدام کنند و در حوزه های دیگر مستقیم نمی توانند مداخله کنند

حکم جلب نیابتی دارای همان آثار جلب است با این تفاوت که اقدامات مربوطه با اعطای نیابت به دادگستری شهری دیگر انجام می شود . مثلا با جلب متهم و دلالت وی به دادگستری محل نیابت مراحل اخذ قرار طی شده و در صورت عجز از تودیع قرار ، نسبت به بازداشت و اعزام وی به مرجع معطی نیابت اقدام می شود .