چرا باید اینجانب ثمن معامله را تماما به فروشنده پرداخت کنم و تکلیف خسارت دیر کرد چی میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۴ #67623679

با سلام
من ملک پارسال خریداری کردم و تاریخ تحویل ملک به صورت کامل برج ۱۰ بود اما به دلایل دیگر فروشنده نتوانست ملک را در موعد مقرر تحویل دهد و تا این تاریخ ملک در تصرف شریک فروشنده بود چند روز قبل با تلاش و پیگیری من این ملک در تصرف فروشنده قرار گرفت و فروشنده بدون تکمیل کردن ملک اظهار نامه مبنی بر تحویل نگرفتن ملک و پرواخت نکردن ثمن معامله توسط اینجانب برای من ارسال کردند
به دستور قاضی پرونده جهت تحویل مراجعت کردیم اما ملک تکمیل نبود و فروشنده ۵روز مهلت خواستن
دادخواستی در حال حاضر در دادگاه بررسی میشود مبنبی بر تحویل ملک و پرداخت خسارت و الزام به تنظیم سند و پرداخت خسارت تنظیم نکردن سند در موعد مقرر
سوال اینجانب
یک چرا باید اینجانب ثمن معامله را تماما به فروشنده پرداخت کنم و تکلیف خسارت دیر کرد چی میشود
و جالب است فروشنده خسارت دیر کرد را قبول نمیکند
دوم من میتوانم از قاضی بخواهم رای صادر کنن نسبت به دادخواست تنظیمی
و منتظر رای دادگاه باشم هم تکلیف خسارت دیر کرد مشخص شود هم تکلیف تحویل ملک
ممنون

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
موارد ذکر شده بستگی به شرایط مبایعنامه یا سند تنظیمی بین شما و فروشنده دارد
۱-اگر موعد پرداخت ثمن قبل از تحویل ملک بوده و شما هنوز تعهد خود مبنی بر پرداخت ثمن را انجام نداده اید طرف مقابل شما میتواند تا پرداخت ثمن از انجام تعهد امتناع کند.
۲-اگر شرط بالا ذکر نشده باشد و فروشنده متعهد بوده که ملک را در تاریخ مشخصی تحویل دهد و برای عدم انجام تعهد ضمانت اجرا تعیین کرده باشید میتوانید از ضمانت اجرای ذکر شده استفاده و مطالبه خسارت نمایید.

سلام
بدوا باید مراتب موجود را تامین دلیل کنید و متعاقبا اقدام به به طرح دعوای الزام به تحویل مبیع نمایید (البته اگر صورت مجلس تفکیک و پایان کار اخذ نشده باید الزام به تحویا این مدارک را نیز بخواهید ) در کنار این دعوا باید خواسته خود مبنی بر محکومیت خوانده به پرداخت خسارات ناشی از تاخیر در انجام تعهد را با جلب نظر کارشناس مطالبه کنید