در صورت عدم انجام تعهدات کارفرما مبنی تامین هزینه و پرداخت به موقع بودجه پروژه؛ امکان فسخ یکطرفه قرارداد و درخواست جبران خسارت وجود دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲,۱۹۴ #67534811

سلام، لطفا من را در مورد زیر راهنمایی بفرمایید:

۱- آیا می‌توان از فردی (کارفرما) بابت عدم الزام وی به ایفای تعهداتش ( در تامین و پرداخت به موقع بودجه و هزینه انجام کار ) در پروژه / قرارداد منعقده، بدون آنکه ماده ای در قرارداد کاری فیمابین برای این موضوع و جبران خسارت مطرح شده باشد، شکایت کرد؟

۲- در صورت عدم انجام تعهدات کارفرما مبنی تامین هزینه و پرداخت به موقع بودجه پروژه (قرارداد منقعده) مجری امکان فسخ یکطرفه قرارداد و درخواست جبران خسارت، حتی در صورت عدم تصریح شرایط در ماده فسخ قرارداد، را دارد؟

با تشکر و سپاس

مشاوره حقوقی اداره کار
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
چنانچه موضوع مطالبه خسارت در بندهای قرارداد ذکر شده باشد قابل دریافت میباشد در غیر اینصورت مطالبه خسارت متصور نخواهد بود

با سلام
در خصوص سوال اول خدمتتون عرض کنم که مسولیت قراردادی شرایطی داره که عبارتست از :گذشتن مدت اجرای قرارداد ، تقصیر متعهد در عدم انجام تعهد قراردادی یا تاخیر در انجام آن ، رابطه سببیت تقصیر برای پیدایش ورود خسارت به متعهد له ، پیش بینی ورود مانع انجام تعهد به هنگام تشکیل قرارداد و یکی از سه شرایط مندرج در ماده ی ۲۲۱ قانون مدنی
بهر حال شما اگر مدت قرارداد تمام شده یا در اثنای مدت قرارداد کارفرما هزینه ها را پرداخت نکرده و پروژه پیشرفتی نداره ازطریق ارسال اظهار نامه موضوع عدم اجرای تعهد یا تاخیر در آن رو به کارفرما ابلاغ کنید چرا که اگر هنوز زمان یا مدت قرارداد تمام نشده باشه نمی تونید ادعای خسارت کنید از طرفی میزان خسارت در قرار داد باید مشخص شده باشه تا دادگاه به ان میزان خسارت وارده بعنوان وجه التزام رای بده
اگر قرارداد دارید و مدتش تمام شده و بابت هزینه کردها فاکتور و رسید دارید اول اظهار نامه مطالبه وجه ارسال کنید ظرف مدت ۱۰ رو مهلت بدید اگر پرداخت نکرد به استناد همین فاکتورها دادخواست مطالبه وجه بدید
اگر مدت تمام نشده اول اظهارنامه مبنی بر الزام به ایفای تعهدات مالی بدید ظرف ۱ روز مهلت بدید اگر انجام نداد یا خودتون هزینه کنید و مراحل بالا رو طی کنید یا دادخواست الزام به ایفای تعهدات مالی مبنی بر پرداخت هزینه ها رو تقدیم دادگاه کنید