متوجه شدم که نزدیک نصف سفته ها جعلی با کد ملی شخص دیگه بوده، باید چجوری شکایتی کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۸۷ #67035952

با سلام و عرض ادب
خواستم اگه ممکنه راهنمایی کنید که اگه تو یه مشارکت کاری که با فریب و حقه منو مجاب به سرمایه گذاری کردن اوایل کار چنتا بار به من تحویل دادن که بتونن سرمایه بیشتری با اعتماد جلب کنن و خودشون تو حجم بالا به مشتری عمده بفروشن و سود کار و مشارکت رو به من پرداخت کنن که بعدم فهمیدم این بارا رو خودشون خریدن و هیچ شرکت و مجموعه واقعی در کار نیست و مورد بعدی اینکه سود کار صوری رو بصورت چک و سفته حساب کردن و دادن حالا متوجه شدم که نزدیک نصف سفته ها هم جعلی با کد ملی شخص دیگه و اثر انگشت انگشتی به غیر اشاره ولی به دستخط خود فرد اصلی... حالا میخام بدونم با این تفاسیر که پولمو کشیده بالا و نصف سفته ها جعلی و نصفشون درستن و اینکه کارشون هم صوری و متقلبانه بوده الان من چجور شکایتی بکنم کیفری یا حقوقی.. یجا مشاوره کردم گفتن که تو دو تا دادگاه هم حقوقی بابت اسناد درست و یه دادگاه بابت اسناد جعلی و کار متقلبانه همزمان کیفری و حقوقی شکایت کنم خاستم بدونم میشه؟.... ببخشید طولانی شد و تشکر بابت جوابتون

مشاوره حقوقی جعل
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
خاستم بدونم میشه؟ بله
جعل در لغت به معنای «خلق کردن و دگرگون کردن» و تزویر به معنای «حیله و تقلب و خلاف واقع جلوه دادن چیزی» است. جعل و تزویر در اصطلاح حقوقی عبارت از «ساختن هر چیز مثل سند به یکی از طرق پیش‌بینی شده در قانون بر خلاف حقیقت و به ضرر دیگری» است
مجازات جعل در اسناد عادی : هرکس در اسناد یا نوشته‌های غیررسمی جعل یا تزویرکند یا با علم به جعل و تزویر آنها را مورد استفاده قرار دهد علاوه‌برجبران خسارت وارده به حبس از شش ماه تا دوسال یا به سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.