آیا امکانش هست که رای به نفع طرف تغییر پیدا کند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۴۴۹ #66811149

در قرارداد مشارکت ملک اینجانب داور رای را به نفع من صادر کرده و سازنده درخواست ابطال رای داوری داده.
چقدر امکان موفق شدن ایشون هست؟

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر رای مطابق قانون صادر شده باشد احتمال رد رای کم است .

سلام اگر رای داور مخالف قوانین موجد حق باشد دادگاه ان را باطل می کند .

با سلام
داور میبایست درمحدوده اختیارات و صلاحیتی که درچهارچوب قرارداد به وی داده شده یاشرایط توافق شده در قرارداد طبق قوانین موجد حق به اختلافات رسیدگی نماید

ماده ۴۸۹ قانون در خصوص جهات ابطال رای داور بیان می دارد: «رای داوری در موارد زیر باطل است و قابلیت اجرایی ندارد: ۱- رای صادره مخالف با قوانین موجد حق باشد؛ ۲- داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده رای صادر کرده است؛ ۳- داور خارج از حدود اختیار خود رای صادر نموده باشد. در این صورت فقط آن قسمت از رای که خارج از اختیارات داور است ابطال می گردد؛ ۴- رای داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد؛ ۵- رای داور با آنچه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد؛ ۶- رای به وسیله داورانی صادر شده که مجاز به صدور رای نبوده اند؛ ۷- قرارداد رجوع به داوری بی اعتبار بوده باشد»

داور ملزم است در محدوده اختیارات و صلاحیتی که طرفین قرارداد به او داده‌اند و در چهارچوب قوانین جاری کشور به موضوع اختلاف، رسیدگی نماید.

بستگی به این مساله دارد که رای داور تا چه حد در راستای مقررات و قوانین موجد حق و یا شرایط توافق شده در قرارداد صادر شده باشد.