آیا ملک سند دار در محدوده شهری را دولت میتواند برای اجرای طرحهای عمرانی خود تصاحب کند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۸۰ #66476849

اینجانب یک قطعه زمین در محدوده شهری دارم که دارای سند تک برگ میباشد اخیرا از طرف یک شرکت دولتی با من تماس گرفتند و به استناد لایحه قانونی نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامه های عمومی عمرانی و نظامی مصوب ۱۷/۱۱/۱۳۵۸ از من خواستند تا این زمین را واگذار نمایم و تهدید کردند که در صورت عدم موافقت از طریق دادستانی این زمین را تصرف خواهند کرد. لطفا در این مورد مرا راهنمایی کنید ۱- قیمت عادله که در این لایحه به ان اشاره شده به چه معناست؟ نگران هستم که زمین را زیر قیمت از من بخرند
۲- اگر تمایلی به فروش نداشته باشم آیا امکان تصرف وجود دارد؟
لطفا مرا راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ابق لایحه قانونی نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامه های عمومی، عمرانی و نظامی دولت، هر گاه وزارتخانه ها یا مؤسسات و شرکتهای دولتی یا وابسته به دولت همچنین شهرداری ها، بانک ها و دانشگاههای دولتی یا وابسته به دولت به منظور اجرای برنامه های عمومی، عمرانی و نظامی، به اراضی، ابنیه، مستحدثات، تاسیسات و سایر حقوق مربوط به اراضی مذکور متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی نیاز داشته باشند می توانند ملک مورد نیاز را مطابق مقررات این قانون خریداری و تملک نمایند، اگرچه در قانون برای حفظ حقوق مالکین تشریفات خاصی پیش بینی شده است،اما متاسفانه وزارتخانه ها و شهرداری ها بدون رعایت این مقررات با استناد به این قانون مبادرت به تصرف املاک مردم می نمایند.
بهاء عادله اراضی، ابنیه ، مستحدثات، تاسیسات و سایر حقوق و خسارات وارده از طریق توافق بین دستگاه اجرایی و مالک یا مالکین و صاحبان حقوق تعیین می‌گردد.
لازم به ذکر است که ضوابط و شرایط زیر برای تملک دولتی باید وجود داشته باشد
الف- وجود طرح مصوب ب- نیاز دستگاه اجرایی و ضرورت ج- تامین اعتبار د- عدم وجود اراضی ملی و دولتی ر- اعلام به مالک س- رعایت مواعد قانونی توسط دستگاه تملک کننده ع- تشریفات ثبتی
در صورتی که اداره دولتی بدون رعایت این مقررات ملکی را تصرف نماید تصرفات او مشمول عنوان غصب است و به موجب ماده ۳۱۱ قانون مدنی غاصب باید مال مغضوب را عینا به صاحب آن رد کند