آیا میتوان پرونده ای را از نو به جریان انداخت و درخواست کاهش درصد تقصیر داد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۷۰ #66371131

با سلام و احترام
بنده مدیر عامل یک شرکت پیمانکاری می باشم که در حدود ۱۰ سال پیش در یکی از پروژه های اجرایی ، بر اثر حادثه دو نفر از کارگران افغانی فوت کردند و نهایتا با طرح شکایت خانواده ایشان ، داد گاه جرم را قتل غیر عمد ناشی از بی احتیاطی و عدم رعایت نظامات دولتی تشخیص داده و تقصیر را به چهار قسمت تقسیم نمود : ۱- شرکت بده به میزان ۴۰% ۲- شرکت آب وفاضلاب ۲۵% ۳- شهرداری ۲۵% ۴ - خود متوفیان هرکدام ۱۰% ونهایتا با تقاضای اعسار بنده موافقت نموده و سهم دیه اینجانب تقسیط گردید که متاسفانه هنوز ادامه دارد و بیش از ۷۰% آن باقیست حال فهمیدم بر طبق ماده ۵۳۳ ق م ا در جرم غیر عمد در صورت تقصیر چند عامل ، درصد تقصی میبایست به نسبت مساوی تقسیم میگردیده . لذا مایلم بدانم آیا این ماده بر موضوع بنده هم دلالت دارد؟ و آیا اکنون که پرونده در اجرای احکام میباشد میتوان چنین ادعایی کرد و از نو پرونده را به جریان انداخته و درخواست کاهش درصد تقصیر داد؟
پیشاپیش از بذل عنایات جنابان کمال سپاس را دارم.

مشاوره حقوقی قتل
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با دادخواست اعاده دادرسی میتوانید درخواست رسیدگی مجدد را خواستار باشید

ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری؛
درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه‌ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می‌شود:
الف- کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد.
ب- چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به‌گونه‏ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.
پ – شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد، به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بی‌گناهی یکی از آنان احراز گردد.
ت- درباره شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شود.
ث- در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان، مبنای حکم بوده است.
ج – پس از صدور حکم قطعی، واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی‌گناهی محکوم‌علیه یا عدم تقصیر وی باشد.
چ- عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد

به استناد ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری می توانید تقاضای اعاده دادرسی مطرح کنید.