برای خیار تدلیس هم می‌تونه اعسار نماید؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۵۸ #66334702

سلام
من برای تدلیس و فریب و عیب خودرو به محض فهمیدن به فروشنده اظهار نامه فرستادم و تقاضای فسخ دادم که نهایتا تاریخ دادگاه مشخص شد فقط الان فروشنده میگه شما از من شکایت کردی منم توی دادگاه میگم که از نفر قبلی شکایت دارم که پول رو از اون بگیریم بدیم به شما در صورتیکه من از نفر قبلی خودم شکایت کردم و نفرهای قبلی نمی‌شناسم ایا چنین چیزی میشه؟ و اینها سندی که بنامم زدن بخشی از وکالت منقضی شده بود که سردفترخانه در دادگاه انتظامی بخاطر تخلف بابت این وکالت محکوم شد و ماشین هم دو تکه از آب در آمد برای اثبات تدلیس میشه تکیه بر انتقال سند منقضی شده تکیه کرد چکار کنم ثابت کنم و در نهایت خیار تدلیس و خیار عیب زمان اجرای حکم فرقی دارد منظورم برای خیار تدلیس هم می‌تونه اعسار ببندد لطفا چند سوالم رو پاسخ بدید سپاس

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درتدلیس امکان فسخ ودرخیارعیب فسخ یا اخذ ارش وجوددارد

دروود بر شما
خیار تدلیس حق فسخ ایجاد مینماید ولی خیار عیب هم امکان فسخ و هم عدم فسخ و مطالبه ارش وجود دارد.

در صورت تدلیس شما حق فسخ خواهید داشت لاکن با خیار عیب می توانید معامله را یا فسخ اعمال نمایید یا ارش بخواهید

سلام و ارادت
اگر توان مالی کافی برای استرداد ثمن را نداشته باشد میتواند اعسار بدهد ولیکن با توجه به اینکه خودرو موجود است میتوانید خودرو را بعنوان بخشی از ثمن که بایستی مسترد نماید مزایده بگذارید و مابقی را تقسیط نماید .

درود
به استناد وکالت نامه منقضی شده تدلیس ثابت نمی شود. تدلیس فقط حق فسخ ایجاد می کند عیب ولی یا فسخ یا ارش.

در خیار تدلیس شما میتوانید معامله را فسخ کنید اما در خیار عیب علاوه براینکه حق فسخ دارید میتوانید معامله را فسخ نکنید و مطالبه ارش کنید