آیا می‌شود از دادگاه درخواست کرد تا تعیین تکلیف پرونده مرتبط پرونده کنونی متوقف گردد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۲۱ #66200198

خواهرم مزرعه ماترک متعلق به وراث پدر مرحوممان را در تصرف دارد و کشت می‌کند. من برای او دادخواست تقسیم مال و اجرت المثل تقدیم دادگاه نموده ام. بین منزل و مزرعه متصرفی او ملک اینجانب واقع شده است که بنده برای ملک خود سند رسمی دارم. با وجود اینکه خواهرم برای رفت و آمد به مزرعه متصرفی راه دیگری هم دارد اما گاهی از ملک من هم عبور میکرده و من جلوگیری نکرده ام. حالا او هم در مقابل دادخواست تقسیم مال رفته دادخواست اثبات حق ارتفاق و ابطال سند مالکیت برای من نموده است با وجود اینکه راه دیگری دارد و اصلا مزرعه متصرفی که می‌خواهد رفت و آمد کند ماترک است و در آینده به مزایده خواهد رفت. سوال من اینه که چون متاسفانه وقت رسیدگی به دادخواست تقسیم مال من بعد از وقت رسیدگی دادخواست حق ارتفاق او نوبت دهی شده و هر دو دادخواست در یک شعبه حقوقی مطرح است. آیا میتوانم به استناد ماده ای از دادگاه بخواهم تا تعیین تکلیف زمین ماترک متصرفی خواهرم روند رسیدگی دادخواست وی متوقف گردد؟ وقتی زمین متصرفی وی که ماترک است از طریق مزایده به فروش رفت دیگر دادخواست حق ارتفاق از ملک من برای عبور و مرور ایشان به آن ملک معنی نمی دهد. ممنون میشم ماده مربوطه را بیام بفرمایید تشکر.

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر دعاوی مطروحه دارای منشاء واحد باشند باستناد ماده ۱۰۳ آئین دادرسی مدنی میتوان تقاضای رسیدگی توامان را نمود تا به موضوعات مورد دعوی یکجا رسیدگی شده و اتخاذ تصمیم به عمل آید . البته اعمال ماده ۱۰۳ و تشخیص ارتباط موضوعی پرونده ها بت قاضی بوده و نیازمند موافقت قاضی است .

حق ارتقاق با تقسیم ارث دو دعوی مجزا است و چون مالی است باید در دادخواست های جداگانه مطرح شود شما با عنوان تصرف عدوانی و خلع ید از ایشان شکایت کنید