آیا ممکن است دادگاه ان نوشته را که محضری نیست قبول نکند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۹۸ #66153952

با سلام.
من سوالم راجب نوشته ایه که محضزی نشده. یک خانواده که پذر ابتدا فوت کرد. بعد چند سال مادر فوت کرد. خانواده دارای سه فرزند میباشد. یکی از فرزندان قبل فوت مادر طی نوشته ای توافقی که به امضای بزرگان رسید ارث خود را دریافت کرد. این نوشته محضری نشده است. حال همان فرزند در شغل خود ورشکست شذه. و شاکی دارد. از انجایی که اموالی ندارد ایا ممکن است دادگاه ان نوشته را که محضری نیست قبول نکند و اموال دو فرزند دیگر را تحت عنوان اموال پدری توقیف کند؟

مشاوره حقوقی ارث
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در صورتی که توافقی و قراردادی وجود داشته باشد و شهودی آنرا امضاء نموده باشند نافذ بوده و مدعی عدم نفوذ باید انرا اثبات نماید

فرزندی که قبل ازمادرفوت شده ازمادر ارث نمیبرد و رسیدکتبی عادی نیز معتبر میباشد

سلام
اگر اصالت و صحت نوشته که به موجب آن یکی از فرزندان سهم ارث پدری خود را وصول کرده است احراز شود و مشخص شود که با تبانی نیست دادگاه این نوشته را می پذیرد و آن فرزند دیگر از پدر سهم الارث ندارد منتها باید متکی به دلایل کافی باشد مثلا سهم طی چک پرداخت شده باشد یا یک قسمتی از مال پدری را در آن زمان را وی فروخته باشد به هر حال در چنین مواردی بیمه تبانی بین وراث هست.

با سلام
‌اگر بر اساس توافق فی مابین وراث، یکی از ورثه سهم الارث پدری را و نه سهم الارث مادری را بر اساس قانون دریافت نموده و چنین تقسیمی مورد امضا قرار گرفته، نسبت به سهم پدری نمی توانند معترض شوند.