به صورت غیرقانونی ملک مسکونی را تجاری کرده؛ چه باید کرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۶۹ #66000703

سلام.
یکی از همسایه های ما چند ماهی را در گوشه پارکینگ برای خودش کارگاه راه انداخته بود و خانم های خانه دار آپارتمان را مشغول به کار کرده بود. سال گذشته یکی از همسایه واحد خود را فروخت و بعد از فروش به ما خبر داد که شهرداری ۱۰۰ تومن هزینه اضافه گرفته بابت اینکه این آپارتمان تجاری ثبت شده و هرزمان که واحدی به فروش برسد این پول را باید بدهد یا اینکه جمعا ۵ میلیون به شهرداری بدهید تا این ملک را از تجاری خارج کند.همسایه متخلف تا این را شنید که همسایه ها می خواهند از وی شکایت کنند، دوماه بعد خانه خود را فروخت و همان ۱۰۰ تومان جریمه را به شهرداری داد و رفت. اکنون تکلیف ما چیست؟ این پول هرسال بیشتر هم می شود. واحدهای دیگر هم قبول نمیکنند جمعا ۵ میلیون به شهرداری بدهند.
باتشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هرگاه واحدی بخواهد کاربری خود را تغییر دهد با کسب رضایت از سایر مالکین میتواند ضمن پرداخت عوارض مصوب مربوط به تغییر کاربری به شهرداری اقدام به تغییر کاربری واحد خود نماید و این موضوع ارتباطی با سایر واحدها ندارد . همچنین استفاده از آپارتمان خارج از کاربری تعریف شده موجب برخورد شهرداری با همان واحد و یا پلمپ واحد متخلف میگردد . از این رو دریافت جریمه بخاطر تخلف یک واحد وجاهت قانونی ندارد .