🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

نحوه تقسیم ارث پدر متوفی برای فرزند، نوه و نتیجه‌هایش

پرسیده شده
۸ پاسخ ۹۶

زنی که ابتدا پدرش فوت شده(ولی ارثیه پدر بعد از فوتش تقسیم نشده بود) و سپس پسرش فوت شده (این پسر فرزند دارد) و حالا خود زن فوت شده است (پسر قبل مادر و بعد از پدر بزرگش فوت شده) اینک می‌خواهند ارثیه پدر این زن را تقسیم کنند. آیا ارثیه پدر این زن به فرزند پسری که قبل از مادرش فوت شده (نوه‌های زن) تعلق می‌گیرد؟ با توجه به اینکه فرزند قبل از مادر فوت شده.

۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام،شرط ارث زنده بودن وارث حین الفوت مورث است لذا به پسر و فرزندانش ارث نمیرسد

گفتگو با وکلای آنلاین ۳ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۴۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۳۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۷۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شروع قیمت از ۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
شروع قیمت از ۲۹۵,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۶۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۱۹۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۵۰,۰۰۰ تومان
شروع قیمت از ۲۴۹,۰۰۰ تومان

با سلام
وفق ماده ۸۷۵ قانون مدنی شرط وراثت زنده بودن حین فوت مورث است بنابراین در فرض سوال، فرزندان پسر از مادربزرگ ارث نمی برند مگر اینکه پسر تنها فرزند مادر باشد که در این صورت نوه ها مطابق با ماده ۸۸۹ قانون مزبور به قائم مقامی پدر از مادربزرگ ارث خواهند برد.

باسلام بله ارثیه از پدر بزرگ به پسری که در قید حیات نیست می رسد ولیکن چون پسر در قید حیات نیست به فرزندان پسر و بعبارتی به نوه های های پدر بزرگ می رسد .

با سلام
وراث حین الفوت ارث ارث خواهند برند

سلام خیر به نوه ها در شرایطی که شما گفتید نه ارثی از پدربزرگ پدر مرحومشان میرسد و نه از مادربزرگ مرحومشان.

شرط ارث بردن زنده بودن وارث در زمان فوت مورث است فلذا در فرض سوال پسر متوفی ( یا فرزندان پسر ) از مادرش ارث نمی برد پس فرزندان پسر هم از مادر بزرگشان مستقیم یا غیر مستقیم ارث نمی برند مگر آنکه مادر هیچ فرزند دیگری غیر از پسر فوت شده نشده باشد و...

با سلام و احترام
چون پسر قبل از مادر فوت شده دیگر جرو ورثه وی نیست لذا از سهم مادر از اموال پدربزرگ هم ارث نمی برد.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط