اختلاف در متراژ ملک خریداری شده چگونه حل میشود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۴۱۷ #65231507

با عرض سلام و ادب
بنده در مهر ماه سال ۱۳۹۵ یک واحد آپارتمان به قیمت هر متر ۲.۵ میلیون خریدم که به گفته فروشنده متراژ آن ۱۰۰ بود و من آن زمان مبلغ ۲۳۰ میلیون به فروشنده پرداخت نمودم و مبلغ ۲۰ میلیون هم برای سند باقی گذاشتیم. پس از چندروز من آپارتمان را متر نمودم و متوجه شدم که متراژ مفید آن حدود ۹۰ مترمربع میباشد که به فروشنده اعلام نمودم و ایشان گفتند که واحد ۱۰۰ متر است و من ۱۰۰ متر سند به شما انتقال خواهم داد. من به بنگاه مراجعه کردم و اعلام نمودم که واحد ۹۰ متر است و ایشان گفتند که در قولنامه قید شده است که متراژ قابل استناد متراژی است که در آینده در سند قید خواهد شد و من دلواپس نباشم.
الان ساختمان در مراحل اخذ سند می باشد و من متوجه شدم که متراژ واحد همان ۹۰ متر است. با احتساب ۹۰ متر هر متر ۲.۵ میلیون من الان حدودو ۲.۵ سال است که ۵ میلیون نزد فروشنده دارم و اینکه این حق من بود که من میتوانستم ۲۱۰ میلیون بدهم و ۲۰ میلیون بماند برای انتقال سند.
آیا من الان میتوانم طلب ۱۰۰ متر واحد مسکونی کم؟ واینکه من زمان خرید ۳۰ ملیون طلا فروختم و با توجه به شرایط سختی که داشتم وام با سود بالا گرفتم و با فروشنده تسویه حساب کردم. الا ن قیمت طلا ۴ برابر شده است.لطفا راهنمایی ام نمایید ممنون

مشاوره حقوقی صورتمجلس تفکیکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود فراوان
برای اینکه ضرر نکنید اگر در سند ۹۰ متر قید شد شما میتوانید مبلغ اختلاف را از فروشنده مطالبه نمایید .
متراژ دقیق توسط اداره ثبت اعلام میگردد و اگر شما ۹۰ متر فضای مفید دارید و ده متر کسری شاید بدلیل این است که شما دیوارها را محاسبه ننموده اید ولیکن اداره ثبت دیوار را نیز محاسبه میکند و در سند جمع متراژ فضای مفید و دیوارها را قید می نماید ملاک متراژ همان چیزی است که در سند قید میشود .