حالا که شوهرم فوت شدند بنده بخوام مهریم رو طلب کنم آیا میشه با استفاده از اون دست نوشته کاری کرد که منزل فروخته بشود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۱۸ #65225710

باسلام.
بنده خانمی هستم که شوهرم فوت کرده، پرسش بنده اینه که منزل مسکونیمان را در قبال ۲۳میلیون بدهی به فردی که بهش این مبلغ رو بدهکار بودیم قولنامه کردیم اما سند نزدیم سند به نام خود متوفی است و اما از ایشان دست نوشته ای گرفتیم مبنی بر اینکه اگر در عرض دو سال پولش را دادیم منزل را عینا" به نام خودمان برگرداند سوالم اینست حالا که شوهرم فوت شدند بنده بخوام مهریم رو طلب کنم آیا میشه با استفاده از اون دست نوشته کاری کرد که منزل فروخته بشه طلبکار ۲۳ میلیونشو برداره و بقیه پول خونه بابت مهریم به من برسه

مشاوره حقوقی مهریه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اول دین مرحوم را ادا فرمایید و بدهی را بدهید تا سند آزاد شود سپس مهریه را مطالبه نمایید

اگر مدت دو سال تمام نشده باشد شما اقدام به پرداخت بدهی نمایید، و سپس اموال به باقی مانده را به اندازه مهریه میتوانید تصرغ نمایید

باتوجه به اینکه دوسال وقت داشته اید بعنوان وارث طی مدت مشخص شده بدهی, راپرداخت کنید

سلام
با تنظیم قرارداد فروش به نام طلبکار او ادعای مالکیت می نماید ولی چنانچه دو سال مهلت هنوز تمام نشده باید فورا با توجه به حال شدن بدهی مرحوم پول را به او با سند و مدرک بپردازید و قرارداد را از او بگیرید و سپس می‌توانید شما از محل خانه مهریه خود را با وصول نمایید.

با سلام
در مورد ارث پس از موت متوفی ابتدا حقوق و دیون شخص و سپس وصیت متوفی که به اندازه ثلث ترکه است باید داده شود و اگر وصیت بیشتر از ثلث ترکه متوفی باشه به رضایت وراث بستگی دارد در این مورد ابتدا خونه باید به فروش برسه و سپس دیون متوفی داده شود و اگر وصیتی داشته باشد به ان عمل شود بعد شما میتوانید مهریه را از ترکه باقی مانده متوفی بردارید
نکته:اگر موصی له(طلبکار از متوفی)رضایت به فروش خونه ندهد و با اینکار باعث ضرر وراث شود ورثه میتواند به دادگاه برود و دادگاه موصی له را مجبور به قبولی فروش میکند و مثلا ۱۰ روز مهلت میدهد که موصی له فروش خونه را قبول کند و بعد شما میتوانید مهریه را از ترکه باقی مانده متوفی بردارید

با فوت هر شخص دیون متوفی حال می شود.
باید سریعا بدهی را پرداخت کنید در غیر این صورت ملک متعلق به خریدار خواهد شد.
بعداز پرداخت دین نسبت به مطالبه مهریه و توقیف ملک اقدام نمایید.