آیا طرف میتونه بره بعد دوسال بگه ماشینم سرقت شده؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۱۷۱ #64873753

سلام وقت بخیر
من فروردین امسال یه ماشین از کسی خریدم . قولنامه نوشتیم قرار شد اول برج ۳ سند بزنه برام .. ۱۶ تومن پرداخت کردم و قرار شد ۸ تومن موقع تنظیم سند بهش بدم... خلاصه اینکه نتونست سند بزنه گویا به نامش چیزی نیست من ازش شکایت کردم برای الزام به سند پیگیر شدم صاحب سند و پیدا کردم میگه من حدود سی تومن از اون اقا میخام و اصلا قرار نبوده ماشین منو بفروشه .. میگه میرم ازش شکایت میکنم ازش به عنوان فروش مال غیر و شمایی که ماشین و خریدی میشی مال خر ... میگه بیا ماشینو به من بده یه مبلغی بهت میدم قضیه تموم شه ...اینم بگم که اون زمانی که من خریدم قیمتش ۲۴ بود الان حدود ۶۰ تومن ....بنظرتون چکار میتونم بکنم ...

مشاوره حقوقی سرقت
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به طرفیت فروشنده ومالکین قبلی وصاحب سنددعوی الزام به تنظیم سندرسمی مطرح کنید.شمامرتکب جرمی نشده ایدومسولیت کیفری ندارید

فروشنده تحت چه سمتی مال را به شما فروخته است ، اگر وکیل مالکی بوده که سند به نام اوست قرارداد فروش به شما اشکالی ندارد اما اگر فاقد سمت باشد و مالک آن را تنفیذ نکند معامله باطل است و شما باید برای مطالبه وجوهی که پرداخته اید به فروشنده مراجعه نمایید.

درود بر شما

اگر بین فروشنده ی خودرو به شما و مالک اصلی قراردادبیع بوده ولی ثمن به طور کامل تحویل نشده(سی تومان باقی مانده بود) جرم فروش مال غیر محقق نبوده ولی درصورت عدم وجود مبایعه نامه و فروش به شما بدون داشتن سمت قانونی، میتوانید علیه فروشنده بابت فروش مال غیر شکایت نموده و ثمن پرداختی به انضمام خسارات وارده را طی دادخواستی مطالبه نمایید . سرقت و مال خری در این مورد منتفی است.

با درود اگر شخصی که از صاحب سند رسمی خریداری کرده است بیع نامه دارد فروش مال غیر معنا و موضوعیت ندارد، صاحب سند مکلف است به این که سندرا منتقل کند اگر طلبی دارد مطابق قولنامه مطالبه کند، سرقت نیز معنا ندارد مطابق آنچه در سوال آمده است موضوع حقوقی باید پیگیری گردد.
بدیهی است با بررسی قولنامه هردو خریدار ابعاد بیشتر موضوع روشن تر خواهد شد.
موفق باشید

فروشنده باید مدرکی دال بر خرید خودرو از ید ماقبل داشته باشد. صرف طلب ۳۰ میلیون تومانی صاحب سند از فروشنده باعث نمی شود معامله باطل باشد

اگر فروشنده شما بدون داشتن مبایعه نامه ماشین را بشما فروخته معامله باطل خواهد بود وشما می تونید دادخواست مطالبه وجه با کلیه خسارات قانونی بدین
اما اگرمبایعه داره ادعای مالک اصلی فقط در مورد ابطال معامله درست است
مالک اصلی نمی تواند بااین کیفیت ادعای سرقت کند

درود بر شما، چنانچه فروشنده اذن یا وکالت فروش نداشته، معامله باطل است، لکن می‌توانید جهت وصول خسارت و ثمن معامله به طرفیت فروشنده، اقدام به طرح دادخواست نمایید.