هزینه مراسم پدرم زیاد شده آیا من می توانم اعتراض داشته باشم و آیا دیون بانکی پدرم باید قبل از تقسیم ارث پرداخت شود؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳۵۳ #64564368

سلام خسته نباشید
وراث برای مراسم پدرم هزینه بسیار کرده اند، آیا من می توانم به بیشتر از هزینه غسل و کفن و دفن اعتراض کنم و از سهم الارث من کم نشود ( پدرم وصیت ندارد ) و همچنین پدرم بازنشسته بانک می باشد و مبالغی به عنوان وام از طرف خود بانک پرداخت شده و ضمانت وام ها هم حقوق وی بوده است و بانک هم تقاضای تسویه حساب ندارد،
آیا باید این مبلغ از اموال پرداخت شود و این وام ها جز دیونی است که باید قبل از تقسیم ارث پرداخت شود؟
سپاسگزارم از شما

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
طبق قانون دیون متوفی و هزینه کفن و دفن باید قبل از تقسیم از ماترک کسر شود

با سلام - پس از فوت پدرتان بدهی های مدت دار ایشان تبدیل به حال میشود پس اقساط وام ایشان حال میگردد وقبل از تقسیم ماترک از داراییها واموالش برداشته وپرداخت میگردد وهمچنین هزینه کفن ودفن پدرتان نیز در حد عرف از اموال ودارایی ایشان کسر وپرداخت میشود واگر افرادی از ورثه هزینه های کفن ودفن را خارج از عرف وزیاد انجام ئهند در صورت رضایت سایر ورثه از اموال وماترک کسر میگردد ولی اگر بقیه راضی نباشند فقط همان ورثه ای که زیاد هزینه نموده است از سهم الارث او فقط کسر وپرداخت میشود .

با سلام به لحاظ قانونی در خرج کرد ماترک مرحوم همه ورثه می‌بایست راضی باشند و چنانچه هر یک از ورثه راضی نباشد نسبت به سهم ایشان سایر ورثه حق هیچگونه دخل و تصرفی را ندارند

با سلام. با توجه به مواد ۸۶۸ الی ۸۷۰ قانون مدنی این سوالات را می توان پاسخ داد.لذا عینا این مواد درج می گردد تا ملاحظه فرمایید
۸۶۸ - مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقرنمی شودمگرپس از اداءحقوق ودیونی که به ترکه میت تعلق گرفته .
۸۶۹ - حقوق ودیونی که به ترکه میت تعلق می گیردوبایدقبل ازتقسیم آناداء شود از قرار ذیل است : ۱)قیمت کفن میت وحقوقی که متعلق به اعیان ترکه مثل عینی که متعلق رهن است . ۲)دیون و واجبات مالی متوفی . ۳)وصایای میت تاثلث ترکهبدون اجازه ورثه وزیاده برثلث بااجازه آنها.
۸۷۰ - حقوق مزبوره درماده قبل بایدبه ترتیبی که درماده مزبور مقرراست تادیه شودومابقی اگرباشدبین وراث تقسیم گردد.
شاید بتوان گفت که هزینه مراسم متوفی که در شان ومنزلت او باشد نیز جزو هزینه هایی باشد که باید قبل از تقسیم ترکه از اموال متوفی پرداخت شود ومیزان آن عرفی می باشد. در صورتی که متوفی وام گرفته باشد چون جزو دیون موجل ( مدت دار) می باشد میزان آن طبق قوانین بانکی حال می شود و از اموال متوفی پرداخت می شود.نکته مهمی که معمولا در این موارد مغفول می ماند مهریه ی زوجه متوفی می باشد که معمولا به آن دقت نمی شود. در صورتی که زوجه متوفی(مادر شما) ذمه متوفی را بری نکرده باشد( مهریه را نبخشده باشد) میزان آن اگر وجه نقد باشد به روز محاسبه می شود و اگر غیر نقد باشد عین و یا مثل آن و یا قیمت آن حسب مورد از اموال متوفی باید کسر شود و به زوجه پرداخت گردد.

با سلام شرط تقسیم ارث تسویه بدهی های متوفی و بدهی های ناشی از تدفین و تشییع مراسم متعارف ایشان از اموال متوفی و ماترک است نمیتوان قبل از تسویه تقسیم نمود. یا بخشی از آن را قبول و بخشی را رد نمود.

قبل از تقسیم ارث بین ورثه، دیونی که به عهده متوفی است باید از دارایی او کسر و پرداخت شود.
«این دیون عبارتند از: هزینه کفن میت (البته قانون آنچه را که در حداقل لازم دانسته بیان و تاکید کرده است. لیکن مطابق عرف جامعه فعلی ما کل هزینه‌هایی که برای متوفی از قبیل هزینه کفن و دفن، قبر و مراسم متعارف که اصولا با رضایت و توافق ورثه انجام می‌شود، قابل کسر از دارایی متوفی است.

خانهقوانین و آیین نامه هاآموزشمطالب کاربردیبلاگاطلاعات سایت

تلفن تماس: ۹۰۹۹۰۷۱۶۸۶

ماده ۸۶۹ قانون مدنی / ماده ۸۶۹ قانون مدنی

You are here:

متن ماده ۸۶۹ قانون مدنی

“ماده ۸۶۹ – حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق می‌گیرد و باید قبل از تقسیم آن اداء شود از قرار ذیل است:
 ۱- قیمت کفن میت و حقوقی که متعلق است به اعیان ترکه مثل عینی که متعلق رهن است.
 ۲- دیون و واجبات مالی متوفی.