آیا مادرم می تواند اقدام به ابطال سند کند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۷۲ #64526062

با سلام و احترام
یک قطعه زمین در حدود ۳۰ سال پیش به صورت شفاهی توسط مادرربزرگ مادری به اینجانب رسیده است که شاهد زنده ای وجود ندارد، قسمتی از زمین در زمان اجرای طرح جامع با عبور خیابان از آن از بین رفته است، بخش کوچک زمین که در آن زمان خرابه بوده است توسط اینجانب تسطیح و آباد شده است و کسانی که مدعی این زمین بوده اند همیشه با پیگیری و پافشاری من از تصاحب زمین نا امید شده اند، من نیز در حدود ۴ سال پیش زمین مذکور را به اسم خودم سند رسمی کرده ام و در بخشی از زمین اقدام به ساخت و ساز نمودم، اما بعد از حدود چندین سال مادرم ادعا میکند که این زمین متعلق به ایشان است و از بنده به منظور ابطال سند مالکیت طرح شکایت کرده است

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
ابطال سند توسط مادرتان بستکی به مدارک ابرازی مادرتان دارد ولی اگر به سبب مملک قانونی ملک به شما انتقال پیدا کرده است اعتراض مادرتان بلا وجه میباشد

سلام.اقدام مادرتون به دلیل اینکه هنوز مالک هستند قانونی است مگر اینکه شما اثبات کنید که به طور قانونی به شما انتقال داده شده است.

درود بر شما، چنانچه ایشان از وراث بوده باشند، میتوانید تقاضای ابطال سند را کنند، چون با وجود ایشان سهمی از طریق ارث به شما نخواهد رسید، مگر اینکه شما به یکی از طرق قانونی اثبات کنید که به موجب وصیت یا از طریقی دیگر این سهم به شما واگذار شده است.

درود
اگر به موجب وصیت به شما رسیده است مادرتان نمی توانند سند را ابطال نمایند ولی اگر مادرتان وارث بوده اند با وجود ایشان به شما سهمی نمی رسد و سند قابل ابطال می باشد.

با سلام
چنانچه سند زمین به نام مادربزرگتان بوده بدیهی است مالکیت مادرتان ولو به صورت مشاع همراه با ورثه احتمالی دیگر بر این زمین مفروض است مگر اینکه ثابت نمایید زمین مزبور توسط مادربزرگتان پیش از فوت به یکی از طرق قانونی به شما منتقل گردیده است .

شمادر سوال مطرح نمودید زمین متعلق به مادر بزرگ مادری شما بوده لذا مادر شما ابتدائا ارث میبرد اگرچه شما ان را اباد وساخت وساز نموده باشید بایستی رضایت ایشان راجلب نمایید