زوج تهدید به ترک منزل نموده، چه باید کرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۸۲ #64011956

با سلام
خواهر من در دانشگاه قبول شده شوهرش بهش گفته اگه بری دانشگاه من از خونه میرم و وقتی کلاسات تموم شد برمیگردم.
حکم کار این آقا چیه؟
در ضمن گفته تو این مدت خرج خونه و بچه ها به من ربطی نداره. در واقع لج کرده باهاش.
چکار باید کرد؟

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تحصیل اگر مانع تمکین نباشد و شرط خلاف آن نشده باشد حق زن است. و مرد نمی تواند مانع شود. و ارتباطی با نفقه فرزندان ندارد.

با سلام طبق قانون اساسی تحصیل حق اولیه هر یک از اتباع و شهروندان کشور است و در عقد نامه هم زوج شرطی مبنی بر منع تحصیل درج نکرده است. ولی تحصیل و پیشرفت اگر مانع انجام وظایف زناشویی و تمکین و تربیت فرزندان باشد ممکن است همسر دادخواست الزام به تمکین علیه همسر مطرح نماید. پرداخت هزینه تحصیل بر عهده زوج نیست ولی نباید با ترک منزل از پرداخت هزینه های جاری و نفقه متعلقه به زوجه امتناع نماید.

سلام
منطقا وج نمی تواند به اجبار مانع تحصیل زوجه شود اما می تواند درا ین راستا اقدام به طرح شکایت منع از تحصیل نماید که درصورت پذیرش دعوای ایشان زوجه نمی تواند اقدام به ادامه تحصیل کند و در خصوص پرداخت مخارج نیز در هر صورت مسئولیت پرداخت با زوج می باشد

سلام وقت بخیر
همسرشون نمی توانند مانع تحصیل ایشون شوند، و این موضوع دلیلی برای ترک منزل زوج ندارد لذا در صورت ترک منزل خانم دادخواست مطالبه نفقه خود و فرزندان را ثبت نمایند.

سلام
ادامه تحصیل از حقوق ابتدایی افراد و شهروندان است هر چند شوهر مکلف به پرداخت هزینه های تحصیلی نیست ولی نمی تواند به بهانه تحصیل خانم ترک منزل کند یا از پرداخت مخارج زندگی خودداری نماید در این صورت مسئولیت حقوقی و کیفری خواهد داشت.