آیا میتوانند حکم تخریب این اتاق رو بگیرند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۲۷ #63832203

با عرض سلام
ما چند سال پیش طبقه ی همکف از یک خونه ی ۳ طبقه رو فروختیم.
در قولنامه نه ذکر شده که حیاط مشاع هست و نه ذکر شده که مشاع نیست.
کلا چیزی درباره ی حیاط نوشته نشده و در شرح حال حیاط باید بگم که ورودی ساختمان از حیاط نیست و فقط طبقه ی همکف قادر به استفاده از اون هستن.
سوالم از شما عزیزان اینه که با این شرایط آیا حیاط مشاع حساب میشه یا نه؟!!

سوال دومم هم اینه که ایشون نصف حیاط رو مسقف کرده و میخواد اتاق خواب بزنه و ما با اینکه به واحد کنترل ساخت شهرداری تماس گرفتیم و بهش اخطار دادن ولی به گفته ی خلاف کار(مالک طبقه ی همکف) با پرداخت جریمه و به قول خودش پارتی هایی که داره میتونه به ساخت حیاط ادامه بده،آیا این موضوع درسته؟ پدر و مادرم که مالک ۴ دنگ از ساختمان هستند آیا میتونن حکم تخریب این اتاق رو بگیرند یا نه؟(خونه نه سند داره و نه پروانه ساخت)
(بر خلاف ادعای سازنده هیچ گونه اجازه ای از مالکین ۴ دنگ دیگه گرفته نشده ایشون فقط به من که فرزند خانواده هستم گفتن که قراره در حیاط اتاق بزنم و بابت سر و صدای ایجاد شده عذر خواهی کرد( هیچ لحن پرسشی و یا اجازه گونه ای نداشت) و البته من اصلا نمیدونستم مشاع یعنی چه که بخوام از حقمون دفاع کنم و پدرم هم سر کار بودن و از موضوع بی اطلاع) و من گفتم مشکلی نداره و حتی از شدت سادگی و بی اطلاعی بهش پیشنهاد برای بزرگ کردن اتاق رو هم دادم! و الان بخاطر این ندونم کاری من همه درگیر شدن و کلی فشار رومه و نمیدونم دقیقا باید چیکار کنم

میدونم متن طولانیه ولی ازتون خواهش میکنم جواب کاملی بهم بدید.شدیدا بهش نیاز دارم

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر حیاط فقط برای سازنده اتاق فقط راه دارد ودیگران استفاده ازان نداشته ویا راه ندارد مشاع نیست واز جهتی باید قولنامه که نوشتید بررسی شود چگونه فروخته اید ایا متراژ با حیاط حساب شد یا باجمع وتوابع وکلی فروخته در این صورت حیاط مال سازنده اتاق میشه درغیر اینصورت می تونید مدعی شوید برحال بحث خلافی وشهرداری جدای از مالکیت است ودرصورت مالک محسوب بشه راهی نیست مگریا فروشنده عدم مالکیت وی را ثابت کند یا ویا دیگرمالکین مشاع بودن رااثبات کنند